tiistai 21. lokakuuta 2014

18-19.10.2014 Poznan - Puola

 Poznan - Puola >> 2013 >> 2012 >> 2005 >> 2004 >> 2002 >>  2000 (EDS)

Puolan Poznan reissu oli näitä "paska reissu, mutta tulipas tehtyä"-reissuja... Jälkeenpäin paluumatkalla ihan mietittii, että mikä oikein oli ajatus koko tähän reissuun... ja löytyihän se - löytyi se punainen lanka joka kadotettiin jo kauan aikaa sitten. Alunperinhän meidän piti mennä Katriinan kanssa Euroopan Voittajaan Brnohon, ja olla väliviikko Puolassa vähän niin kuin "lomalla"...  Mutta koskapa heelerit ei sinne sitten päässeetkään (ilmot on kyllä maksettu käteisellä ja hoidettu maailman voittajassa Helsingissä itse näyttelyn presidentille - saas nähdä koska rahat tulee takaisin), niin päätettiin käydä vain pikaisesti Puolassa. Jo tässä vaiheessa, mulla olisi pitänyt hälykellojen päässä soittaa, sillä tämä viime vuosi ja varsinkin tämä syksy on ollut vaikea joka saralla. Se mikä voi mennä vikaan, on mennyt vikaan ja jos jossain asiassa on ollut mahdollisuus ryssiä, niin se on ryssitty... Onneksi on ystäviä ja ihana perhe, jotka jaksavat kannustaa ja potkia eteenpäin vaikka sitten polvet verillä <3
Noh asiaan, jos oltas edes hieman mietitty niin tämä reissu olisi kyllä jäänyt tekemättä tai vastaavasti tehty monta asiaa toisin... Mutta eikös se niin ole, että kantapään kautta oppii parhaiten, vaikka kannat olis vereslihalla. Ja kyllähän se kaverin kanssa reissatessa hauskaakin on - onneksi, sillä ilman huumoria ei tästä reissusta olisi selvitty ;D

16.10.2014 Torstai 
Aamulla nappasin Katriinan kyytiin Forssan ABClta josta suuntasimme vanhaan tuttuun Länsiterminaaliin. Laiva oli täynnä väkeä, buffa täyteen buukattu ja nälkäkurni mahanpohjassa, joten päädyttiin a' la carte-ravintolaan aamiaiselle. Tuo aamiaislautanen oli todella surkea 15euron hintaan :/ Jos olisi tiedetty, niin olisi vasta Tallinnan päässä otettu aamiainen ja nukkuttu sekin vähä aika lisää hytissä. Edellisiltana oli työrupeema venynyt aina ilta kymmeneen, joten yöunet oli pakkailujen vuoksi jääneet vähiin. Näinpä otin laivassa vielä hytin ja nukuin puolitoista tuntia aina Talliinnaan saakka. Jatkossa suosista otan hytin jo matkaa varatessa, sillä hyttien hintoja oli nostettu ja 1,5tunnin unista 35eur on aikas kova hinta.

Eestissä oli pakko pysätä ennen Latvian rajaa syömään, sen verran oli ikävä seljankaa.
Seljanka, sillivoileipä ja tomaattimehu <3
Latvian Bauskassa oli tietyömaan takia 1,5tunnin ruuhkat, joten päädyttiin seikkailemaan ja etsimään oikotietä iPadin ja GoogleMapsin kanssa.. Loppujen lopuksi pysättiin Rimiin hakemaan syötävää, sillä ravintoloita ei juurkaan näkynyt. Bauskassa seikkaillessa meinas rengaskin puhjeta, mutta onneksi päästiin säikähdyksellä.


Kevyt kenttälounas @Bauska, Latvia
Reissu-Nallekin oli päässyt taas matkaan
Torstai-illaksi ehdittiin Puolan Augustowiin, jossa jo tuttu hostel Augustow olisi ensimmäinen yöpaikka. Täällä on edulliset huonehinnat ja respa auki 24h. Kaiken lisäksi se sijaitsee täysin matkan varressa, joten ei tarvitse erikseen poiketa reitiltäkään. Suihkun jälkeen kaaduin sänkyyn ja kylläpä uni maittoi ~ kunhan olin ensin saanut jengini taas ruotuun, sillä tyttöjen kiiman rippeet aiheutti härdelliä kun Körmy vielä sitkeästi yritti kosiskella tyttöjä. Yksin ajaminen Puolaan vaatii kunnon unia, ja niitähän ei ollut juuri ollenkaan edellisyönä. Loppujen lopuksi hain autosta häkin ja nuorimies sai yöpyä siinä.

Aamulla aurinko saatteli meidät aamiaisen jälkeen takaisin tielle. Matkalla pysähdyttiin jättämään yksi tipsuneiti Magdalenalle hänen hotellilleen. Tästä olikin hyvä jatkaa matkaa "omalla gängillä" ja hyvissä ajoin illaksi ehdittiin Poznaan. Olin moneen kertaan tarkistellut, että hotellimme sijaitsi ohikulkuväylällä ja näin ollen PIF (Poznan International Fair)-centeriin olisi ollut suora ja nopea reitti... kuinkas ollakaan, koko Pozna tuntui olevan tietyömaana ja jouduimme kiertämään 8km matkan sijasta pikku kyläteitä aina 24km matkan hotellilta näyttelypaikalle... Tästä toivuttuani, päätin että se "parin kympin säästö", joka nyt oli vaikuttanut hotellin valintaan - ei tule toistumaan! Otan ensikin vuonna saman vanhan hotellin, joka oli viimekin vuonna ja josta oli oikeasti lyhyt matka (3km) näyttelypaikalle... Sen olisi vaikka kävellyt!!

Ehkä olisin myös jäänyt paitsi niitä hyttysen (tai luteiden - saa ihan itse valita!) aiheuttamisista paukamista - joiden kutiaminen ajoi meikäläisen lähes tulkoon hulluuden partaalle. Huone oli todella kuuma pätsi, joten yöllä jätin huoneen ikkunan auki ja nukuin ikkunan alla...kuinkas ollakaan ilman peittoa, sillä peitossa oli keinokuituinen lakana - joka hiosti ja hankasi (kyllä, jatkossa aion pakkata oman silkkimakuupussini matkaan! Hyttysen ininä korvanjuuressa ei ainakaan helpottanut yliväsynyttä olotilaa ja vakaasti jo mietin, että autossa saattas olla hyttysmyrkky kesänjäljiltä, jos nyt vain jaksais nousta ylös ja lähteä tonkimaan... Zyrtec ei auttanut näihin paukamiin ja kortisonipohjaiset lääkkeet olin unohtanut kotiin lääkepussukan kera :(
Yhtään ei auttanut asiaa se, että mieleen hiipi ajatus luteista... eli kotiin päästessä koko konkkaronkan ulkoloishäädöt uusiksi (meidän porukallahan on aina matkustellessa Stronghold päällä, mutta varmuuden vuoksi uusi annos kotona) ja kaikki tavarat laukkuja myöten saunaan, vaatteet pesuun ja saunaan sekä kuivausrumpuun... Ihan siis perussettii kotiin paluussa tiedossa :D

Apartament A2

18.10.2014 Lauantai INT-show (Crufts Quality)
Lauantaina oli inttinäyttely ja meidän kehät Katriinan kanssa oli samaan aikaan ja aivan eri halleissa. 
Sainkin nuoren puolalaisen junnuhandlerin puhuttua auttamaan kehässä. Olin ilmoittanut Hipsun (Marmalade`s Indian Dream) ja Ipanan eriluokkiin, sillä luokkasertejä oltiin vailla :) Tämäkin näyttely oli Crufts Quality-näyttely, joten heti alkuun Körmy (Marmalade`s Lord Of  Dreams) ja Ipana (Marmalade`s Key Of Dreams)  saivat oikeudet englantiin. Samalla Ipana viimeisteli Puolan valio-tittelin itselleen... Miliisin Lurjuz Mc' Tudor eli kotoisammin "Jetro" hieman hangoitteli vastaan hampaiden katsomista, mutta esiintyi muuten todella erinomaisesti. Olin unohtanut opettaa pikkumiehelle seisottamista, joten kohellukseksi se meni - ROP-pentu siitä huolimatta ;)

Tuloksiakin saatiin


Miliisin Trans-Am ROP, ROP-VET
Katriina ja Adi taas hoitivat homman kotiin ollen sekä ROP että ROP-veteraaneja.

9-ryhmän esiarvostelu


19.10.2014 Sunnuntai Poznan & Puolan Voittaja-2014 (Crufts Quality)
Sunnuntai-aamuna aurinko paistoi täydeltä terältä, kun yhdeksän aikoihin suunnisteltiin taasen PIF-centeriin.

Heelerit valmiina lähtöön


Useamman bernhardinkoiran kuljetuskalustoa..
Hieman mietin, että jätänkö tällä kertaa "Ipanan" esittämättä - koskapa sillä oli jo Crufts oikeus eiliseltä päivältä. Mutta, meidän kehässä oli sen verran hauska nuorimies pyörittävänä kehäsihteerinä että hän lupautui esittämään Hipun parasnarttu sekä ROP-kehässä ja hyvin esittikin ;)
Kehässä oli myös harjoitusarvostelija, joka sitten tarjoutui ihan oma-aloitteisesti ottamaan ROP-kuvan meikäläisen kännykällä. Erinomaista palvelua!

Hippuhan on jo "teoriassa" Puolan valio, hakemus on lähetetty lähes vuosi sitten - mutta saas nähdä koska tuo vahvistetaan... Taidan laittaa uuden perään samalla kun lähetän Ipanan valioanomuksen ;)

Tällä kertaa ROP oli Hipsu <3
Lancashire Heeler
ROP,PN-1,CAC,PZN&PLV-14 (Crufts Quality) Marmalade`s Indian Dream

VSP,PU-1,CAC,PZN&PLV-14 (Crufts Quality) Marmalade`s Lord Of DreamsTälläkin kertaa Adi (Miliisin Trans-Am) oli ROP sekä ROP-Veteraani... Mutta voittaja-titteleitä ei kuitenkaan tullut :( Ei oltu luettu tarpeeksi kyseisen tittelin sääntöjä ennen ilmoittautumisia, ja niinhän siinä oli, että veteraanit eivät kilpaile titteleistä! Näin ollen Adin osalta reissu oli tyhkjääkin tyhjempi, sillä veteraani ei kilpaile SERTistä, CACIBista eikä myöskään voittaja-titteleistä. Täysin käsittämätöntä! Kannattaisi Puolan Kennelliiton miettiä sääntöjään uusiksi, sillä ilmoittautumisaikoja oli jatkettu vähäisen osallistujamäärän vuoksi (johon tosin vaikutti myös viikkoa myöhemmin oleva EDS tsekeissä)... Juniorluokan-koirakin kilpailee Junnutittelistä, joten miksi ei veteraani voisi kilpailla omastaan. Näin jälkiviisaana onkin hyvä sanoa, että jos Puolaan lähtee veteraanin kanssa, se tulisi ilmoittaa vaikkapa valioluokkaan!

Kehien jälkeen suunnisteltiin halli14, jossa oli näyttelyn eläinlääkäri. Heisimato todistukset piti saada koirille passeihin. Tämä(kin) olisin jättänyt välistä, jos olisin tajunnut millainen virka-intoinen konitohtori pelipaikalla olikaan! Meillä oli omat tabletit mukana, ja itselläni olikin 10kg koiran tabletit. Eläinlääkäri huomasi sen, ja sanoinkin että "Jeps, tabletti pitää puolittaa pennulle!"... No eipä tämä setä mitään puolitellut vaan tunki tunkemistaan tablettia pennulle suuhun. Kivahti mulle siinä sivussa, että "Etkö sä saa sitä pentua pidettyä"... pariin otteeseen tarjouduin itse antamaan tabletin, mutta eläinlääkäri vastasi kiukkuisesti että HÄNEN pitää se laittaa. Selkeästi näki, että herra pelkäsi heelereitä :/ Loppujen lopuksi eläinlääkäri haki jostain kinkunpalan ja saatiin tabletti pennulle... Voin vain kuvitella, miten tämä reppana ens keralla antaa tutkia suunsa näyttelyissä... Onneksi aikuiset heelerit olivat jo helpompia, vaikka ne olisi ottanut sen tabletin ihan oma-aloitteisesti ihan vain tarjoamallakin. Tästä ilosta maksettiin 12eur/koira, eikä vaihtorahaa ollut joten 50eur meni sinne niin että humahti 4 koirasta. Kyllä taas nämä näyttely eläinlääkärit menevät syyniin meikäläisellä... Ennemmin vaikka yövyn Tallinnassa ens kerralla ja otan sieltä sen todistuksen!

Kaikki yhes koos kotimatkalle valmiina...,
Kotimatkalle lähdettiinkin hetimiten ja ajeltiin aina Liettuan Kaunakseen saakka... Tai yritettiinhän me kerran aikasemminkin jo päästä motelliin ja huonekin oli jo maksettu, mutta seipään niellyt respaherra päätti viime tingassa, ettei otakaan koiria huoneisiin. Ei auttanut kuin pyytää rahat takaisin ja jatkaa matkaa... Katriinalla oli kuume nousussa ja ääntä ei tullut laisinkaan..

Törmättiin poliisinkin siinä ohimennen klo 2 yöllä... Huomaamatta olin ajanut 70 alueella 99 mittarilukeman... Siinä väsyneinä matkasta en löytänyt edes autonpapereita tms, ja yritin selittää että ollaan hakemassa yöpaikkaa... Poliisi sanoi meille vain, että "Menkääs tytöt nukkumaan Kaunakseen ja ajakaa varovasti". Näin jäi autonpaperit näyttämättä ja saatiin jatkaa matkaa... Taidettiin olla aikas väsyneen näköisiä ;)

Hotel ViaBaltica löytyi lopulta ja kaaduinkin sänkyyn samantien... Aamiainen oli 5euron lisä huonemaksuun ja sisälti erittain hyvänmakuisen munakkaan, mutta aamiaisella huomasin että tämä olisi ollut halvempi ostaa aaamiaisravintolasta suoraan... Ehkäpä ens kerralla sitten ;)

Pari tuntia unta hotel ViaBaltica

Hotel Via Baltica

Baltic Way
Matkalla tavattiin vielä Viivi (Skylit kennel) ennen Tallinnaan - ja suoraan ajettiin illaksi laivaan. Laivalippuja varatessa otin suosiolla hytin ja näin jäikin kaupat tällä reissulla käymättä - sillä laivaan päästyä nukahdin saman tien. Katriina sekä Adi jäi jo satamassa pois kyydistä ja yksin ajelin kotia kohti...

Karkkilan ABClla päätin pitkästä aikaa ottaa paniinin,jota nuori harjoittelijasälli sitten paahtoikin lähes puoli tuntia... Tässä vaiheessa alkoi jo naurattamaan, mutta en jaksanut alkaa poikaa sättimään - vaan nautiskelin rapean ja kuivahtaneen mango-kana-paniinin ja jatkoin matkaa kotia kohti.

Kotona odottikin sauna ja pesukone ;)


Ens vuonna taasen ehkäpä reissua kohti Poznania...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti