lauantai 30. heinäkuuta 2016

30.07.2016 Joutsijärvi - Pitkäniemi

Trek-N-Paws

27.07.2017 Lancashire Heeler:  Miliisin N- Mc'Tudor - pentue syntyi
Viime viikko meni Ipanan (Marmalade´s Key Of Dreams) penikointia odotellessa kaikki päivät kotona etätyöpäivinä, josta johtuen en myöskään päässyt pidemmille lenkeillekään...
Etätyöpäivää kera assareiden
Keskiviikkona (27.07.2016) pennut viimein syntyivät ja päästiin taas normaali arkeen kiinni pikkuhiljaa...
27.07.2016 Miliisin N- Mc' Tudor
30.07.2016 Lauantai
>>Kuvagalleria<<
Olin alustavasti varautunut olemaan töissä koko viikonlopun, jos en kehäsihteerinä Porin KV:ssa, niin sitten järkkärinä NesteRallyssa tai Raumalla Mustan Pitsin yössä.. MUTTA, liikatarjonta aiheutti sen, että jätin kaikki mahdollisuudet välistä tällä kertaa ja päätin "vaan olla" - En saanut itseäni parempaa seuraa tarjolle, mutta onneksi nuo koirat on aina valmiita kuin pienet partiolaiset ;)

Kovin teki mieli lähteä yöksi laavulle, mutta Ipanan jälkikasvu on vielä kovin pieniä ja perjantai-iltana poikkesin Hyvinkäällä pikipäin. Keikka vei koko illan ja olin kotona vasta puolilta öin, joten joku toinen kerta siis yöretkelle..

Lauantai-aamuna pakkasin repun, otin Körmyn matkaan ja suunnistin taas Joutsijärvelle parin kilsan päähän... Vielä autolla ajellessa oli hakusessa, että missäs sitä tällä kertaa käytäs... Kuin vaistonvaraisesti ajoin auton Kylmälahdentielle... Siellä vielä koiraa autosta ottaessa arvuuttelin suuntaan jos toiseen, mutta Körmy aktiivisesti tarjosi Pitkäniemen suuntaan niin sinnepä sitten ;)

Polku Pitkäniemeen
Reitti ei ole kovin pitkä ja vie vajaan puol tuntia Metsäopiston saunalta. Polku kulkee vehreän metsän läpi, mutta on paikoin kivikkoinen ja puiden juuristoa on paljon. Reitillä törmättiin vain kahteen nuoreen mieheen jotka olivat patikoimassa järven ympäri, mutta muuten saatiin olla ihan rauhassa.

Pitkäniemi - Joutsijärvi

Körmy kävin uimassa Pitkäniemessä :) Ilma oli lämmiin ja puolipilvinen, hyttysiä oli yllättävän vähän - mutta Pitkäniemessä pörräsi pari ampiaista jotka kovin pyrki ihan iholle.

Taustalla rauhoitettu Suuluoto-saari
Tällä kertaa olin ottanut HanWagin Tatra Wide Lady-vaelluskenkien sijasta Salomon X Ultra Mid GTX, joka ei kyllä tälle polulle ollut tarpeeksi jäykkäpohjainen... Kivikkoisella alustalla sai kulkea välillä kieli keskellä suuta, ettei vaan satuta nilkkojaan. Muuten nämä Salomonit on kyllä parhaimpia retkeilykenkiä, mitä mulla on :) Jotenkin kyllä kaipaisin näiden kahden mallin väliin vielä yhtä kenkäparia eli asteen jäykempi kuin Salomon ja asteen kevyempi kuin HanWagit. Saa vinkata jos on jotain ehdottaa!!

Salomon X Ultra Mid GTX
Pitkäniemen laavu oli saanut sitten viime näkemän uuden katon - yleisesti voisin sanoa, että tämä paikka oli siisteytynyt sitten viime näkemän. Sotkuisen ympäristön vuoksi en ole täällä paljoa poikennut viime vuosin... Viimeisimmät käynnit tehtiin 01.10.2011 (Blogi: 10-2011) sekä 22.09.2013 (Blogi 09-2013) yhteislenkkinä Satakunnan Heelereiden kanssa, sittemmmin on siirrytty Tuurunkankaalle,joka on teknisesti haastavampi reitti vaijerivene ylityksineen- mutta siistimpi ympäristö.


Pitkäniemen laavu

Pitkäniemen tulentekopaikka
Paluumatkalla päätin uskaltautua Metsäopiston rantasaunan laiturille nauttimaan evästä ja liottelemaan varpaitani, koskapa se oli tyhjillään. Nyt olisin toivonut, että olisin ottanut uikkarit mukaan, niin olisin voinut pulahtaa lämpimän päivän päälle uimaan :) Naapurimökkien rannalla oli ihmisiä, joten ihan ilkosillaankaan en kehdannut alkaa pulikoimaan...
Körmy kävi uimassa hiekkaosuudelta, kun kahlailin siellä ja kovin sen teki mieli hypätä veteen ihan jopa laiturilta, mutta onneksi tuo vielä totteli kun komensin kurkottelemasta..

Metsäopiston laituri ja venevaja
Laiturilla
Niin pienestä on ihmisen ilot kiinni - yks' kaunis päivä metsässä ja laiturilla <3

Aurinko porottaa

Saa liittyä seuraan ;)
 ***
Retkeilyjuttuja löytyy mm. >> VAELLUS-tunnisteen <<  takaa. 
** Joutsijärveen voi tutustua JOUTSIJÄRVI - KULLAA- tunnisteella.
>> Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan näihin reppuretkiin, niin ota toki yhteyttä - seura kelpaa aina  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti