perjantai 15. toukokuuta 2015

Lemmenlomalla

Pikavisiitti lemmenlomalle Ruotsiin heeler-tyttöjen kera. Työt, aikataulut ja silmäpeilaukset aiheuttivat ylimääräistä murhetta, ja pelkäsin jo lähtiessäni että morsiammen parhaat päivät olivat ohi. Vastaavasti toisen morsmaikun parhaat päivät olivat vielä edessäpäin - mutta sulhasen silmäpeilausaika oli vasta perjantaille. Tämä aiheutti ylimääräistä soittelua, suunnittelua ja pohtimista - että miten tämä kaikki vielä järjestyy. Yhtään ei helpottanut sekään, että samanaikaisesti myös meidän omalle urokselle oli tulossa narttu vierailulle... Mutta, hädässä ystävät tunnetaan!

Keskiviikkona vielä tein täyden työpäivän ja kotiuduin vasta ilta yhdeksän aikoihin... Siinä sitten seurailin meidän narttulauman kimppakivaa ja pähkäilin, että lähteäkkö aamulla Ruotsiin vaiko ei... Mieli tekisi odottaa perjantai-iltaan ja nappasta toisenkin nartun sulhanen mukaani. Toisaalta, tätä jahkailua oli ollut sen verran, että torstai päivä saattaisi olla viimeinen hetki astuttaa... Aina olen ajatellut, että miten hienoa se on - kun saman lauman nartut käyvät kiimansa läpi päivälleen yhtäaikaa, mutta tällä kertaa manasin molemmat. Luonto ei meiltä kysele, miten me nämä asiat haluamme hoitaa!!

Toisaalta, olin jaaritellut koko vuoden Hipun astuttamisen suhteen ja miettinyt vakaasti tytön eläkkeelle pääsyä eli ns. kohtu pois ;) Periaatteeni on, etten käytä yli 5 vuotiasta narttua enää jalostukseen ja Hipsu täyttää toukokuun lopulla 5 vuotta.

07.05.2015 Torstai-aamuna hyppäsin Turusta kuitenkin laivaan ja ajattelin, että käyn vähintään vilkaisemassa kyseisen uroksen mielenkiinnosta. Tämä oli mahdollista tehdä pikaisella aikataululla, sillä uros asui n. 1,5tunnin ajomatkan päässä satamasta.

07.05.2015 Turun Satama
Sain satamasta hyvin laivaliput ja ne olivatkin todella edulliset club-kortilla. Itse laivamatka menikin univelkoja nukkuen pois ja soittoruuhkaa purkaen :)

Maarianhamina - Ahvenanmaa

Saapuminen Tukholmaan illalla 07.05.2015
Illalla ajelin uroksen omistajan luokse, jonne pääsi hyvin Google Mapsin avulla. Siinä kahvitellessa tsekkasin kyseisen uroksen jälkeläisiä, joita sattui omistajalla olemaan kotonaan puolivuotiaista sekä uros että narttu. Myös jälkeläisten emä oli paikalla, joten hyvin näki mitä uros jättää ja mitä pennut ovat saaneet emältään.
Tämä urosehdokas oli luonteensa ja ulkomuodoltaan sellainen, että kannattaa myöhemmin pistää muistiin ;)
Ikävä kyllä, Hippu antoi hyvin ymmärtää, muttei ymmärtänyt antaa...- vaikka uros olisi kovinkin innokkaasti vielä astutunut... Joten päätin ajaa aamuksi satamaan ja hypätä aamulaivaan Tukholmasta.

Lepäilyä

Perinne maisemia

Valtavia kotiloita

08.05.2015 Perjantai päivä kului jälleen laivalla ja taasen tein töitä siinä sivussa. Mikä rauha onkaan tehdä paperihommia ja rästipuheluita, kun ei tarvitse mennä mihinkään koko päivänä :)

Kotimatkalle

Ajelin kotiin Forssan kautta josta nappasin mukaani Rocken <3

Rocke-The-Man
Siihen se asettui viereeni etupenkille Reissu-Nallen kainaloon ja kotiin päästyä jo tuttuun tapaan otti herran paikan talosta ;)

Rocke & Reissu-Nalle

Seuraavan viikon jälkeen voin sanoa, että on mulla harvinaisen fiksut laumanjäsenet <3 Rockella katu-uskottavuuskin lisääntyi huimasti, muutta se onkin jo toinen tarina ;) Kiitos Tuija taas tuhannesti, että sain nauttia herran läsnäolosta. On se vaan hienoa äijä <3


**  Jälkipohdintoja ***

Minulla oli haluja tehdä tupla-astutus Hipulle ja toinen uros olikin Norjan Oslossa valmiiksi katsottuna. Mutta taas tuli silmäpeilaus rajamme vastaan. Uroksella oli Norjalaisittain silmäpeilaus ok eli alle vuoden vanha, mutta suomalaiseen PEVISAan se ei riittänyt sillä se oli yli 6kk vanha :/  Kyseisellä uroksella ei myöskään ollut vielä jälkeläisnäyttöä, joten olisi suuri kuluriski ajaa pelkästään tämän uroksen luokse Norjaan.
Myös ruotsalaisuroksella oli silmäpeilaus mennyt suomalaisittain vanhaksi, niin lupauduin kustantamaan silmäpeilauksen - pohdin, että uroksella oli jo jälkeläisnäyttöä  ja se asui niin lähellä, ettei kuluriski ole maata kaatava vaikkei astutus onnistuisikaan. Ilmeni myös se, ettei ruotsalaisuroksen omistaja myöskään halunnut tupla-astutusta. 
Toivoisin, että tulevaisuudessa urostenomistajat suhtautuisivat avoimemmin ja ennakkoluulottomammin kaksoisastutukseen, sillä se antaisi mahdollisuuden laajentaa rodussamme geenibooli pienellä työllä.
Itselleni on syntynyt tipsuissa kaksoisastutuksella pentue (s. 22.10.2003 emä: Bellezzas Annapurna). Vaikkakin se syntyi tuolloin "vahinko-astumisen" kautta, niin se avasi silmäni tähän mahdollisuuteen!

Myös urosten sperman pakastamista tulevaisuutta ajatellen tulisi pohtia. Vaikkei kyseiselle urokselle juuri nyt tai tässä elämässä olisi tarjolla narttua, joka sille sopisi - niin tulevissa sukupolvissa voisi hyvinkin olla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti