tiistai 28. huhtikuuta 2015

25-26.04.2015 Puola

Vihdoin ja viimein koitti se päivä (ja vuosi), että pääsin lähtemään Opoleen ja Mosznaan.
Joka vuosi tätä olen jaaritellut, mutta viime vuonna taas heelerpennut syntyivät juuri tämän näyttelyn aikoihin, josta syystä se peruuntui tuolloin.

Tänä vuonna heelerit oli merkattu Opolen näyttelyyn sunnuntaille (non-FCI rodut), mutta Miroslaw Redlicki sai kuin saikin heelerit siirrettyä lauantaille neuvoteltuaan kennelliiton kanssa, ja näin ollen meille tuli mahdollisuus osallistua siis molempiin - sekä erkkariin että inttinäyttelyyn!

Kuumeisesti etsin porukkaa mukaan lähtijäksi aina Ruotsia myöden kysellen, mutta koska olin niin myöhään liikkeellä niin monet olivat jo varattuja tuona viikonloppuna.  Onneksi Mervi ja Tiina innostuivat reissusta, ettei ihan yksin tarvinnut lähteä tien päälle.

>> KUVAGALLERIA <<

23.04.2015 Torstai
Iltapäivällä Mervi ja Tiina saapuivat meille ja pakattiin tuttuun tapaan auto täyteen. Matkaan tällä kertaa lähti myös näyttelyteltta, sillä ulkonäyttelystä olisi kyse - ja kuten jo tavaksi on tullut huomata, niin Puolassa sataa aina! Lopputohinoissa unohdin kuitenkin kotiin sadetta kestävän ulkoilutakin ja kumisaappaat...

Iltalaivalla klo 19:30 Helsingistä yli Lurjusta hakemaan Tallinnan - Koplista Hanna-Marialta matkaan. Oli hienoa nähdä pikkupoika pitkästä aikaa <3 Sitten matka kohti Puolaa saattoikin alkaa...


24.04.2015 Perjantai
Saavuimme hotelli Krapkowiceen illalla ja olikin upea tunne päästä suihkuun ja nukkumaan :)

25.04.2015 Lauantai
Aamiaisen jälkeen olikin rauhallinen siirtyminen Opoleen, sillä matkaa oli vain n. 20km

Aamulla oli jo kovin lämmintä
Näyttelypaikka oli siisti ja kehät kivetyksellä. Aamu aurinko lämmitti ja silloin tällöin kävi pieni tuulenvire. Opolessa sijaitsevat erikoisnäyttelykehät olivat sisähalleissa. Ulkona oli mm. IPO-treeni näytöksiä, ruokakojuja moneen lähtöön ja paljon oli lemmikkitarvike kojujakin saapunut paikalle.
Trimmipöytiä ei ollut, vaan isoja muovisia puutarhapöytiä, jotka huojuivat joka suuntaan... Haasteellista sanoisinko... Tätä pöytää katsellessa muistin, että olen aikoinaan antanut kehään tässä maassa oman trimmipöytäni käyttöön päiväksi, eikä siitä ole montaa vuotta.. Täytyykin vastaisuudessa muistaa ottaa mukaan ;)

Opole 34. International Show

Poikkesin pikipäin tipsuerkkarin kehän laidalla rupattelemassa Magdalenan kanssa :)

Magdalena & Daisy


Opole
Helteisen (+25,6C) näyttelypäivän päälle, kävimme näyttelyhalllin vieressä sijaitsevassa suureessa ostoskeskuksessa shoppailemassa "kesäisempää" vaatetta, sillä emme ollenkaan varatuneet näihin hellelukemiin. Pikaisesti hotellille suihkuun ja taas auton kanssa liikkeelle, tällä kertaa Mosznaan joka oli n. 16km päässä.

Lauantai-ilta Moszna GrilliParty
Saimme kutsun Annalta clubin grillijuhliin lauantai-illaksi Mosznaan. Aluksi arvuuttelimme, onko siellä myös sunnuntainen tuomarimmekin, mutta onneksi ei ollut. Sinänsä sillä ei meille suomalaisille merkitystä olisi ollut, mutta omasta mielestäni se olisi vääristänyt ainakin corgien kilpailua ajatusmielessä. Nämä grillijuhlat ovat kuulema jo perinne ennen clubshowta ja paikalla olikin moni, jonka tunnistimme jo corgi kehästä inttinäyttelyssä Opolessa. Ruokaa ja juomaa (niin ostettua kuin kotitekoistakin) oli yllinkylin tarjolla ja seura oli mitä mahtavinta. Kuitenkin oli pakko hyvissä ajoin jättää uudet ystävämme jatkamaan iltaansa ja siirtyä hotelliin, sillä uni painoi päälle. Sunnuntaina olisi pitkä päivä ja sen päälle vielä kotimatka suomeen.

GrillParty Moszna
26.04.2015 Sunnuntai
Aamu nousi hieman viileämpänä, ja muutaman vesipisarankin tunnistin kasvoillani aamulenkillä koirien kanssa... Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus, ja auton nokka kohden upeaa Mosznan linnaa.

Paikalla ei ollut vielä mitään kun saavuimme, ja näyttelyn piti alkaa klo 11. Klo 10 ilmestyi sihteerit ottamaan saapuvia vastaan ja jakamaan numeroita. Eläinlääkäri tarkasti ja tavasi koirien passista nimet, ja tarkasti ne ilmoittautumisvahvistuskaavakkeesta sekä luettelosta. Klo 11 mennessä kehä oli pystyssä ja tuomari saapui paikalle. Kehiä oli vain yksi ja puoli kahdeltatoista viimein ensimmäinen koira oli kehässä. Hieman kummastelin kehään tuotua pöytää, jossa oli silta koirille - pöytä oli handlereita ajatellen aivan liian matala ja aiheuttaisi väkisinkin koiran yli kurkottelua niin handlerilta kuin tuomariltakin - "not good at all" tottumattomuutta ajatellen. Puolalaiset ystävämme sanoivat, että vain tässä erkkarissa oli tällainen pöytä... Pitänee seuravalla kerralla pakata oma trimmipöytä mukaan ;P
Kehä alkoi cardiganeilla joita Puolassa tuntui olevan paljon, todella kauniita yksilöitä - hyviä ylälinjoja ja tasapainoisia koiria. Osalla näytti olevan kuono-osassa täyttymisen varaa ja kettumaista ilmettä näkyi muutamilla kuin myös pienikorvaisia. Puolalaisilla näytti olevan enemmänkin käytäntöä kuin sattumaa, että koiran esitti handleri - omistajan seitsessä kehänlaidalla (lievää tuplahandlausta havaittavissa). Näinpä elämäni ensimmäisen pitkäkarvaisen (fluffy) cardiganin, enkä olisi sitäkään huomannut ellei Tiina olisi sitä vinkannut. Mutta tuomarimme Elina Haapaniemi poimi joukosta kyllä ehdottomasti parhaimmat. Junioruros (BIS-JUN 1) iski silmään jo inttinäyttelyssä ja oli siellä ROP. Omistaja kertoi, että koira on osallistunut vasta 5 kertaa näyttelyyn ollen joka kerta ROP.
Pemuja en ehtinyt ikävä kyllä kuvaamaan, ja vain joitakin kehiä näin siinä sivussa omia koiria laittaessa kehää varten valmiiksi. Mutta ROP-pemu oli paikkansa ansainnut ja olikin päivän päälle BIS-1. Myöskään pemujen VSP-oli ansainnut sijoituksensa.

Meillä oli tytöt tehneet kiimaa reissun ajan, ja se alkoi heti sunnuntaina jo näkymään Körmyllä liikkeissä. Pitkin päivää jaarittelin viedäkkö poika kehään vaiko ei... Loppujen lopuksi vein sen kehään vaikka tiesinkin jo valmiiksi, ettei sen peräpään liikkeet kelpaa Elinalle alkuunkaan. Poika nappasikin H juuri liikkeistä johtuen, muutoin arvostelu oli mitä erinomaisin.
Lurjus mennä jolkutteli rennon reippaasti, yksilöarvostelussa vielä hieman unisesti ja Elina sanoikin, että "pyyhitäänpäs pikkupojalta unihiekat pois silmistä" ;) ROP-Junior valintaan sain poikaa jo hieman hereille lelun kanssa ja se innostui hyvinkin jo taistelemaan. Itse ROP-kehässä matkaväsymys alkoi näkymään seisotuksissa eli kovin helposti poika tarjosi istumista, mutta hyvin tuo liikkeissä vielä kantoi itsensä reippaasti. ROP-kehässä meillä olikin äiti (Ipana) poika (Lurjuz) ja tytär (Ivana) eli selkeästi tuomarilla oli linjansa. Ipana oli siis VSP, PN-1 saaden SERTin ja saavuttaen Puolan muotovalion tittelin, sillä meillä on jo taustalla odottamassa useampi serti puolasta.
Perinteiseen tapaan sunnuntaina heeler kehän aikana satoi ja vasta BIS-kehän aikana alkoi taas aurinko paistaa ;)

Iso hatun nosto puolalaisille näyttelypaikan pystytyksen ja purkamisen nopeudesta. Puolituntia maksimissaan kuplivien kilistelyjen jälkeen kaikki nurmelta oli poissa, kehiä ja tuomaria myöden. Ihankuin koko erkkaria ei olisi ollutkaan!
Tästä meillä suomalaisilla olisi vielä opittavaa - paikkaan ei jäänyt mitään merkkiä siitä, että siellä oli kahden päivän ajan ollut eri clubien erkkareita ja paljon koiria.

**Puolan näyttelysäännösitä sen verrsn selvennystä, että jokainen luokkavoittaja saa SERT (erinomainen laatumaininta). Valioitumiseen tarvitaan (HUOM, myös valio) 3 x SERT 3 eri tuomarilta ja 1 sert (inttinäyttely/erkkari). Ensimmäisen ja viimeisen sertin välissä 6kk. Juniorvalio 3 x JuniorSERT kaikki sertit eri tuomareilta.

PN ja PU-luokkiin ei osallistu juniorluokan voittanut koira!
ROP-kehään tulevat ROP-JUN, ROP-VET sekä PU-1 ja PN-1.
Kun ROP on ensiksi valittu, niin sitten valitaan VSP.


4. Welsh Corgi & Lancashire Heeler Club Show (SERT)
Moszna Zamek
Moszna Zamek on aivan upea nähtävyys jo itsessään. Useat näyttelyihmiset yöpyvät sen hotellissa.
Tämä näyttely toi itselleni Puolalaisista aivan uuden puolen esiin. Olen käynyt Puolan Poznan näyttelyssä jo 90-luvulta saakka lähes vuosittain, mutta tämän näyttelyviikonlopun jälkeen voinen tunnustaa, etten ole tuntenut ja nähnyt Puolaa vielä juuri lainkaan. Poznan on vain pintakiiltoa tähän verrattuna - ja tänne varmasti tulemme toistenkin - ihan vain ilmapiirin vuoksi.

Milo (Chris Team Silny Zdzichu)om.Agnieszka Jankowska Koc
*Onnea omistajalle Agnieszkalle tämän upean junior uroksen voitosta. Onnittelut myös kasvattajalle Krzysztof Michalskille sekä koiran handlerille.


26.04.2015 Moszna Poland
4. Welsh Corgi and Lancashire Heeler Club Show

Lancashire Heelers
Judge: Elina Haapaniemi26.04.2015 BIS-JUN


26.04.2015 BIS


***
Taas on 7 x heeler pakattu autoon ja kotimatka saattoi alkaa... auringon laskiessa selkämme taakse :)

7 x Heeler on the Road

Kultakahvainen kaffekuppi <3


Ilta-aurinko kotimatkalla

27.04.2015 Maanantai 
Iltapäivällä Tallinnassa Lurjuz jäi taasen toviksi Hanna-Marian hoitoon ja me pääsimme klo 18 Viking Linella kotia kohti :)

*Kiitos Mervi ja Tiina aivan mahtavasta reissuseurasta! Ei tälläporukalla ainakaan tylsää ole ;) Kiitos myös kuuluu Annalle ja Miroslawille sekä kaikille clubin jäsenille Puolaan aivan mahtavasta ilmapiiristä ja vieraanvaraisuudesta, jota saimme kokea!!! Ensi vuonna jälleen ja toivottavasti saadaan matkaan enemmän heelereitä ja toivottavasti myös corgeja! Aina se voitto ei ole tärkeintä, vaan yhdessä olo!


- Yasu -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti