tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kohti syksyä ja tuntematonta...

Vappu tuli ja meni... Kesä on ohi ennenkuin on ehditty kunnolla lomia aloittamaankaan!

Itselläni tuleva syksy on todella kiireinen, mutta ennenkuin siihen syksyyn päästään - niin sanoisinko, että tässä harrastuksessa on muutama muuttuva tekijä, jotka ratkaisevat loppuvuoden suunnan... Joten elokuun jälkeinen kalenteri on vielä sekaisin pahasti, ja kun kaikki vaikuttaa kaikkeen - niin helppoa ei ennen sitä ainakaan ole! Ystävät vähintäänkin pitävät ajatuksiani sekavina, koskapa jokaiseen suunnitelmaan on plan B ja sille onkin jo plan C etc.etc... Mutta ystävät hyvät, selvät on sävelet vaikkei se siltä ehkä näytä tai kuulosta - joten eipä hätiä - nyt vain kaikki kohtalon haltuun ja katsotaan mitä eteen tulee ja mihin tuuli kääntyy ;)

Ihanat heelerit rannalla...
Ahkeraan on käyty tehotyttöjen kanssa Yyterissä uimassa ja vaihdettu talviturkkia kesäisempään versioon ja yritetty karistella "Hipsulta" kiloja... ja vastaavasti saada "Ipanalle" muutama lisää... Nyt alkaa pikkuhiljaa tulosta näkymään ;)
"Ipana"

"Hippu ja Ipana"

"Hippu ja Ipana"


Miliisin Team on lisääntynyt sitten viime näkemältä :)
Lancashire Heeler eli The Dream Team sai uuden jäsenen, kun Marmalade`s Lord Of Dreams saapui kotiimme vahvistamaan gängiä ja sai nimekseen "Vääpeli Körmy"... Meillehän se on myös "Lilla Gubben"... ihan, millä tuulella nyt sattuukin olemaan ja miten paljon pikku-ukko on pahojaan tehnyt. Tosiaan, eipä ole sitten pariinkymmeneen vuoteen ollut koiranpentua, jonka vuoksi on jouduttu nostelemaan KAIKKI tavarat ja koriste-esineet ylemmälle tasolle - kovin on toimelias ja ehtiivä poika tämä meidän "Körmy".
Nimeen palatakseni, koskapa karjakoirasta on kyse - niin halusin jotenkin aiheeseen viittaavaa kutsumanimiin heelereilleni. Monet karjan kanssa toimineet tietävätkin, että karjan nimet menee aakkosjärjestyksessä vuosittain eli tänä vuonna nimien on pitänyt alkaa K- kirjaimella. Vastaavasti Hippu on syntynyt vuonna 2010 (H-kirjain) ja Ipana 2011 eli I-kirjain... Siitä se ajatus sitten lähti ;)
Körmy-poika onkin veikeä pakkaus ja sulattaa sydämen kuin sydämen <3 Vielä kovin honkkelivaiheessa kasvussaan tällähetkellä, joten aika näyttää miten tuo tuosta kehittyy...Näyttelyihin valmistunee pitkä ajan kuluttua, josko sittenkään...Mutta eihän se meitä kuitenkaan yrittämästä estä ;) Agility siintäisi ajatuksissa tämän vesselin kanssa ;)
>>>> KUVAGALLERIA: Lancashire Heelers in Miliisin

Idolinsa "Rocken" emäntä Tuija lahjoitti Körmylle uuden lelun <3
Vahvistin Miliisin Teamin toitsurintamaa jopa kolmella tuonnilla Venäjältä.
(uros: Nagly Frukt Iz Rossii Matushki sekä nartut: Vlast`Ognia Zheleznaya Logika sekä Laskovaya Rus Bolshaya Lubov)
Kaikki toitsulapset sijoittuivat jo tuttuihin ihaniin ja asiansa osaaviin kasvattieni toitsuperheisiin :) Tämä tehotiimi tekee ensi debyyttinsä joukolla 25.08.2013 SKKYn erikoisnäyttelyssä Helsingin Kaivopuistossa... Minka osallistunee näyttelyyn jo Joensuussa 10-11.08.2013...

Tipsuvahistuksena Miliisin Teamiin saapui Skylit kennelistä Dooran (Katimon Theodora) tytär Skylit Graps-Pa ja tämä tyttö on todella valloittavalla luonteella varustettu. Myös tämä neiti starttaa ensidebyyttiinsä SKKYn erkkarissa.
"Raksu"

"Rocke-The-Man"
Olen saanut tänä vuonna handlata aivan ihanaluonteista lancashire heeleriä eli "Rocke-Herraa" (Tumlex At-Water), jonka omistaa Tuija Hatakka. (Liiterikoiran Tarinoita)
Tätä herra on ilo viedä kehässä ja se onkin sulattanut sydämeni rautaiselle hermorakenteellaan ja ihanalla äijämäisellä temperamentillaan, ja kuitenkin siellä äijämäisen olemuksen sisällä kumpuaa se "maamoskan mussukka" :)
 
04.05.2013 Tampere ROP

 
02.06.2013 Norja - Drammen PU-2

08-09.06.2013 Liettua 2xROP (LT Ch)20.07.2013 Ruotsi - Eskilstuna STORA HEELER BIS (SE Ch)


20.07.2013 Ruotsi - Eskilstuna STORA HEELER BIS 
 20.07.2013 Stora Heeler BIS Tumlex At-Water
Kuvassa: 
kasvattaja Loulou Eklund(SE), omistaja Tuija Hatakka(FI) sekä tuomari Jacky Cutler(GB)

21.07.2013 Ruotsi - Köping PU-2

Tätä Herraa on silmäilty tositarkoituksella tälle kaudelle sulhaseksi meidän"Hippu-The-Heelerille".. saas nähdä miten käy ja huoliiko kranttu neitimme sulhasehdokkaan. Ahkerasti "Rocke" on pohjia ja kosintaa yhteisillä näyttelyreissuilla flirttaillut ;)

Maailmalla
Kehien odottelua Maailman Voittajassa

Toukokuussa pyörähdimme myös Maailman Voittajassa Unkarin Budapestissä ja kyllähän sieltäkin menestystä tuli kivasti mm. Miliisin I-Sweet saavutti MaailmanVeteraaniVoittaja-tittelin... ja ennenkaikkea oli ihanaa nähdä pitkästä aikaa tipsututtuja maailmalta. Heelereitä ei ikävä kyllä tähän näyttelyyn huolittu, joten matkassa oli vain tipsut... Kotimatkalla Tukholmaan jäikin ruotsalaisvahvistuksemme <3 Gamla Herrgården Konrad <3 26.05 Raumalla olin kehäsihteerinä Roy Bakerille, joka arvosteli mm. heelerit. Samainen herra oli meillä tuomarina Cruftsissa :) (>>KUVAGALLERIA<<).
Kesäkuun alussa 02.06 pyörähdin pikaisesti Norjan Drammenissa ja matkassa oli tällä kertaa heelerit Ipana ja Hippu sekä Rocke (Tumlex At-Water) (>>KUVAGALLERIA<<).  Norjassa jäikin mieleeni Ellen Brakken (Procordia kennel) nuori uros Procordia Sixten, joka oli PU-1 ja ROP.
Rocke sijoittui PU-2 :)
Norja Drammen ROP,PU-1: Procordia Sixten

Sitten olikin vuorossa Liettua 8-9.06 ja menossa oli mukana Rocken ja Pinnin lisäksi tipsukasvattini Miliisin Rian-Rich, josta leipoutui samalla Liettuan valio (>>KUVAGALLERIA<<).
Kiitos hauskasta matkaseurasta Jenna ja Marika!

Tämän jälkeen lähdimmekin pariksi viikoksi perheen kera viettämään caravan elämää Eurooppaan ja samalla poikkesimme heeler-tyttöjen kera Hollannin Lancashire Heeler Clubin ensimmäisessä Championnäyttelyssä 23.06.2013 Woerdenissä (>>KUVAGALLERIA<<).
Hollanti 23.06.2013 Woerden

Matkalla poikkesimme Ruotsin Kolmårdenissa, Tanskan LegoLandissa,  Saksan Heide Parkissa sekä Hollannin Eftelingissä... Huivittelua kerrakseen!!

Kotiin palatessa olikin sitten jo Tuusulan näyttely, jossa pikaisesti käväisin heeler tyttöjen kera.
Tuusulassa ROP oli piskuinen Pinni joka sijoittui myös ryhmissä ollen RYP-4.Tämän jälkeen olikin Farmari- Seinäjoella, jossa olikin matkassa mukana nuori heeler poikamme "Körmy"... karjakoira siis tapasi karjansa ;)
Karjaan näyttelyssä kävin tsekkaamassa dalmis- sekä heeler-kehän (>>KUVAGALLERIA<<) ja kotimatkalla poikkesin Tampereen Teivossa todistamassa kahden heeler-joukkueen sijoittumista AGIRodussa!!!
ONNEA HEELEREILLE!!!


Latvian Ogressa "tuhokolmikko" rentoutui varjossa lämpötilan huidellessa +28..
Latvian Ogre oli kalenterissa jälleen ja taas siellä aurinko paistoi täydeltä terältä. Heeler tytöt sekä Körmy oli myös matkassa, mutta eivät osallistuneet itse näyttelyyn. Vastaavasti Pikku-Pinni otti tälläreissulla 3 x Rotunsa Parhaan tittelin - Hienoa Pinni!!

**Kotimatkalla poikettiin kuvaamaan koiria Tallinnassa Piritan rannalla 
->>> kiitos Ulla Tommila (Tuulensuun Torpan kennel) kuvista!!

Marmalade`s Lord Of Dreams
Marmalade`s Key Of Dreams
Marmalade`s Indian Dream
Körmy & Ipana
"The Dream Team"
*Kuvassa märkinä uimisen jäljiltä: 


20.07.2013 olikin Ruotsissa Stora Heeler, jonne kerrankin pääsin osallistumaan - sillä tänä vuonna jätin poikkeuksellisesti Kroatian Splitin 4Summer Night Shown välistä. Yli 90 heeleriä oli ilmoitettu kyseiseen näyttelyyn ja tuomarina oli Jacky Cutler englannista. Meidän tehotytöt sijoittuivat ihan kivasti luokissaan, vaikkei suurta menestystä tullutkaan - niin hauskaa silti oli. "Körmy" oli myös matkassa, mutta oli 3 päivää liian nuori osallistuakseen itse näyttelyyn. Tässä kyseisessä näyttelyissä sain kunnian jälleen kerran handlata "Rockea" ja siitä tulikin ikimuistoinen pyörähdys kehässä - sillä "Rocke-The-Man" äijäili itsensä parhaaksi urokseksi ja päivän päätteeksi vielä nappasi ROP-sijoituksen!! Onnea kasvattajalle Louloulle (Tumlex kennel) sekä omistajalle Tuijalle, ja kiitos että sain esittää pojan ja elää tämän kokemuksen sen kanssa! (>>KUVAGALLERIA<<)
19.07.2013 "Körmy" seuraa Eskilstunassa heelereiden agilityn mestaruuksia


21.07.2013 Ruotsin Köpingissä jatkettiin kehissä vielä Marmalade`s tiimin kera ja ihanainen "Ipana" sijoittui PN-3 Harto Stockmarin kehässä :)

27-28.07.2013 kului Porin inttinäyttelyissä, jossa olin kehäsihteerinä Jo Schepersille ja näin siis jälleen sain seurata heeler- sekä toitsu kehää ihan lähituntumalla :)
VSP:Bellsmond Navajo ROP:Kauhia Kartanon Meeri  

**Nyt sitten rentodutaan muutama viikko ja keskitytään töiden tekoon, 
kunnes taas Joensuuhun 10-11.08 suunnataan isommalla porukalla jälleen.
Tuolloin menossa mukana niin toitsuja, tipsuja kuin heelereitäkin :) 


PENTU SUUNNITELMIA:
Tämän vuoden syksylle on suunnitelmissa heeler-pentue sekä tipsu-pentue.
Lisätiedustelut: miliisinkennel (a) gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti