maanantai 6. helmikuuta 2017

CASE: Miliisin Mae

Hilla pentuna
Venäjäntoy (pk)
Miliisin Mae
Synt. 12.01.2015

Tammi-helmikuun vaihteessa surullinen tieto kulkeutui Hollantiin, jossa olin työmatkalla.
Kasvatillani Hillalla oli epäilty diagnisoitu syringomyelia.
Tieto oli shokeeraava, sillä en ollut ollut tietoinen Hillan aikaisemmista oireiluista tms. En myöskään ollut ennen kuullut rodussamme tällaista sairautta esiintyvän. Hillan omistaja oli kuitenkin saanut tietoonsa, että suomessa oli jo aiemmin tällainen sairastapaus ollut ja lähettikin linkin jalostustietokannasta lyhytkarvainen toitsun sukutaulun.

Työmatkalla ollessa kädet olivat raivostuttavan sidotut päivisin 12-14 tuntisen työpäivän ajan ja tiedon kulku kännykän kautta todella hidasta - eikä ulkomaan datapaketin täyttyminen helpottanut asiaa lainkaan. Oman vaikeuslisänsä informaation kulkuun toi Hillan omistajan lähtö ulkomaan lomalle. Myöhään iltaisin pommitin erirotujen kasvattajakollegoita, tuttavia ja ystäviä puheluilla.
Tiedon etsintä sairaudesta jatkui, kun viimein pääsin suomeen ja tietokoneen ääreen. Kiitos kaikille vastanneille ja keskusteluun osallistuneille!

Hillan suku liittyy useimpiin viimeisinpiin kasvatteihin ja tulenkin lähiaikoina ottamaan yhteyttä kasvattienomistajiin asianpuitteissa. Myös ns.riskikoirat tullaan kasvateissani magneettikuvaamaan.
Samoja sukuja löytyy suomalaisten toitsujen taustoilta, joten kartoittaakseni riskisukuja kuulisin mielelläni yksittäistapauksista/epäilyistä tämän sairauden osalta.

Mikäli haluat lisätietoja tästä tapauksesta tai Sinulla on tietoa toitsuissa esiintyvistä sairastuneista yksilöistä - niin ota toki yhteyttä!

Koko kevään olen rajoitetusti puhelimitse tavoitettavissa, mutta mailista tavoittaa: miliisinkennel(at)gmail.com

Tietoa muualla:
Suomen Cavalier Kingcharlesinspanieli yhdistys ry: Syringomyelia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti