maanantai 22. elokuuta 2016

20-21.08.2016 Tallinna - Eesti

Miliisin kennel  I  www.miliisin.com


>> KUVAGALLERIA <<

Järjestely kysymyksiä...
Tämä Tallinnan viikonloppu kuului niihin reissuihin, jotka aiheuttavat enemmän päänvaivaa ja järjestelykysymyksiä, kuin laki sallii... Hotelli vaihtui monen monta kertaaa ja buukkauksia oli siellä ja täällä -  lähtijälista eli myös ihan viime hetkiin paljon... Varmaa oli vain, että minä sekä Anne ollaan menossa Tallinnan näyttelyyn...
Katriinakin viime hetkellä sai ilmoitettua tipsunsa matkaan, ja ihan viimeisinä päivinä tuli vielä Jennalta peruuntuneen matkan vuoksi kyytiläiseksi kenneltyttö Annika sekä pari tibbeä ja silkki. Victoria ja Teemu saivat kaupunkiviikonlopun samaan matkaan ja Susanna innostui lähtemään Justiinan (Miliisin Maia Mc'Tudor) kaveriksi reissuun,niin porukka oli kasassa ja olin onnistunut ylibuukkaamaan auton :D

Yleensähän pidot paranee, kun porukka vähenee - mutta tällä kertaa se toimi toisinpäin. Meillä oli todella hauska ja rento jengi kasassa!

Arvuuteltiin viikonlopun vaatteita ja varusteita, ja riskillä lähdin ilman sadevarustusta, kun Foreca lupaili aurinkoa... Mietin, että Kalevi stadionilla enemmän ongelmia tulisi tuottamaan ampparit, joita joka vuosi elokuun näyttelyssä oli paljon.

Aurinkoista tiedossa..

19.08.2016 Perjantai
Iltapäivällä Anne nappasi Tuulikilta Hessu Hopon (Miliisin Maddox Mc' Tudor) kyytiin ja ajeli meille. Hessu Hopon lisäksi mukaani lähti myös Lady (Miliisin Lady Mc'Phee), joka on jo siirtymässä kaivatulle mammalomalle - ja tämä onkin tytön viimeinen näyttely ennen pentulomaa (laskettu aika 22.09.2016). Satamassa tulisi kyytiin vielä Hessun sisko Justiina (Miliisin Maia Mc'Tudor).
Olin jo edeltävällä viikolla saanut Jennalta häkit ja trimmipöydän ja tuolit mukaan, niin sain sovitella ja passailla autoa ihan rauhassa omassa pihassa. Ja passailtavaa riittikin, sillä Tallinnan suuntaan koiria matkusti 9, kun Lurjuz palasi tällä reissulla takaisin Hanna-Marian hoiviin. Yritin vielä tiedustella paikkaa laivasta "anopin kuljetusboksille" auton katolle, mutta se ei olisi enää mahtunut paluumatkalle... Noh, onhan sitä ennenkin mahduttu ja sopu tilaa antaa. Onneksi ei menty Tallinnaan pidemmälle kalaan eli useampi porukasta joutuisi kävelemään laivaan, sillä koirien vuoksi laukkuja yms. tavaroita piti pudotella alas ja penkit kaataa - että autossa laivamatkan ajan riittäisi ilmatila. Kasailin koko häkkituuletin varastoni mukaan, että varmasti kaikille riittäisi. Kesäisin ruumassa autokannella laivamatka koirien kanssa on aina riski! Hyvin oli Tallinkin ahtaajat huomaavaisia koirallisia autoja huomioineet ja mm. meidän auton eteen paluumatkalla laivassa jäi 1,5 auton tyhjä paikka, että päästiin jäämään korkeaan tilaan auton kanssa - hatunnosto sille ahtaajalle!!
Pakkailua ja sovittelua
Tallinnassa satoi vettä, kun päästiin perille - Victoria ja Teemu jatkoivat taksilla matkaa omaan hostelliin (Zinc Old Town Hostel) vanhan kaupungin sydämeen ja me jatkettiin Peoleo Hotelliin...

Majapaikat...
Tällä kertaa näissä majapaikoissa mulla tuli kyllä tehtyä pohjanoteeraus vähän jokalailla... Ensikerralla olen jo tarkempi ;) Uusina tuttavuuksina nämä menevät kyllä ihan hätä-hätä-hätävara majapaikoiksi. Palvelu oli ainakin Peoleossa ystävällistä ja aamiainen maittava, mutta hotelli oli täynnä hometta ja se oli ihan näkyvää. Näin astmaatikolle jo koirien kanssa viikonloppu samassa sängyssä/huoneessa on aiheuttaa tukkoisuutta ja siihen vielä todella voimakas homealtistus - niin seuraava viikko meneekin keuhkoja avatessa. Mustia homepilkkuja oli vessan ovenpielet ja ne oli jo osittain lahonneetkin. Homepilkkuja löytyi jopa verhoista.
Huoneessa oli seisova ilma ja suihkun jälkeen kosteus otti vallan, edes kylpypyyhkeet eivät kuivuneet.
Vastaavsti Teemun ja Victorian hostellissa ei olut huoneessa WC;tä saatikka suihkua, vaikka sellaisen olin olevinaan varannut...ilmeisesti en ollut osannut lukea tarpeeksi tarkkkaan hotellin esittelyä.. Onneksi nuoriso on kuitenkin sopeutuvaista ja olihan hostelli sentään kaupungin sydämessä, kun vastaavasti Peoleo oli 14km päässä keskustasta.

20.08.2016 Lauantai
Aamulla aikaiseen pakkailtiin koirat autoon ja suunnisteltiin Kalevi Keskstaadionille.
Teltta saatiin pystytettyä ja kaikki tavarat raahattua sinne. Joka vuosi yhtä työlästä suoriutua näyttelyalueelle stadionin pohjalle. P-maksu oli kovin hunajainen 8eur/pvä. Vastaavasti katalogi on ilmainen.
Ylhäällä ruokamyyntikojussa oli paljon ampiaisia, ja itsekin jouduin luovuttamaan todella nopeasti  seljanka kipon sekä oluen ampiaisten vuoksi roskikseen, joka suupalalla ja juomahörppäyksellä sai pelätä nielaisevansa ampparin.

Seljanka ja olut keräsivät amppareita...
20.08.2016 Tallinn - ESTONIA (INT)
Lancashire Heeler
Tuomari: John Wauben (NL) 


ROP, PN-1, SERT (EE Mva)
Miliisin Lady Mc'Phee
om. Miliisin kennel


PN-2, VSP-JUN, JUN-SERT (EE JMva)
Miliisin Maia Mc'Tudor
om. Miliisin kennel
c/o-host: Susanna Reijonen


VSP, PU-1, ROP-JUN, JUN-SERT (EE JMva.)
Miliisin Maddox Mc'Tudor
om. T. Tuulikki Liimatainen


ROP-kasvattaja:  Miliisin lancashire heeler

Lancashire Heeler kehä
Pienestä miehestä Hessu Hoposta (Miliisin Maddox Mc' Tudor) on kasvamassa pikkuhiljaa mies. Kovin on kaponen eturinta vielä ja takakorkeuttakin vielä hitunen näkyy, mutta hitaasti hyvä tulee ;) Edeltävällä viikolla tämä nuorimies kävikin velipuolensa Lurjuksen (Miliisin Lurjuz Mc'Tudor) kanssa silmäpeilauksilla ja polvetkin tarksiteltiin samalla 0/0-tuloksella :) Luonne tällä herralla on täys 10+ , ei  provosoi eikä provosoidu <3 Suurkiitos Hessu Hopon omistajalle Tuulikille, että saan poikaa mukaani maailmalle!!
Hessu Hopo

Niin me heelerieden kanssa nappastiin jo lauantaina kaikki mahdolliset, mitä oltiin vaillakin - joten seuraavalle päivälle ei jäänyt enää mitään saavutettavaa ;)

Katriinalla oli Adin (Miliisin Trans-Am) poika Rokki matkassa ja tämä nuori herra onkin astumassa isänsä suuriin tassunjälkiin. Hienosti se nappasi ROP sekä ROP-JUN sijan :) Kyllä omiistajan oli hyvä tuuletella kehöän jälkeen ;) Onnee Katriina!

Voittajan on helppo hymyillä :)
Isänsä poika "Pikku Adi"
Susanna esitti itse Justiinan sekä ROPP-junnnu kehässä, että paras narttu-kehässä ja hienosti se meni!
Siitä se lähtee, se näyttelymaailmaan sisäänajo ;)

Susanna & Justiina saaliin kera
Näyttelyn jälkeen poikettiin Ülemiste Keskusessa Lidossa syömässä, ja shoppailemassa koko porukalla, sillä seuraan oli liittynyt myös Teemu ja Victoria. Tästä olikin hyvä jatkaa hotellille nukkumaan ja koiria ruokkimaan.

Miliisin Lady Mc' Phee

Hessu Hopo latautuu
Kuin myös siskonsa Justiina

21.08.2016 Sunnuntai
Aamu menikin vanhan kaavan mukaan, eli koirat autoon ja aamiaiselle ja siitä sitten huoneiden luovutuksen jälkeen kohti näyttelypaikkaa. Heelerrit aloittivat kehät ja tällä kertaa jätettiin kasvattaja-luokka esittämättä.
Ilman mitään paineita saatiin nautiskella kehässä ja hyvinhän se meni tälläkin kertaa - samalla nappastiin Cruft´s lipukkeet... Saas nähdä noinko sitä maaliskuussa jo suunnistellaan sinnepäin :)

21.08.2016 Tallinn - ESTONIA (INT)
Lancashire Heeler
Judge: 


ROP, PN-1 (Cruft's Quality)
Miliisin Lady Mc'Phee
om. Miliisin kennel


PN-3
Miliisin Maia Mc'Tudor
om. Miliisin kennel
c/o-host: Susanna Reijonen


VSP, PU-1, VSPP-JUN (Cruft's Quality)
Miliisin Maddox Mc'Tudor
om. T. Tuulikki Liimatainen

**Kasvattaja-luokka: Ei esitetty.

Heti kehien jälkeen teltan ja leirin purku ja auton pakkaus, sitten suunnaksi D-terminaalin parkkipaikka, jonne tehtiin seuraava leiri. Kaikki sai käydä vielä hyvin ostoksilla Norde Centrumissa ja kahvitella Lootsissa jne. Itse otin lähinnä nokoset autossa koirien seurana :)

Kasvattajakin pyrkii latautumaan :P

Lootsi
Klo 19:30 laivalla Helsinkiin. Autokansi oli todella kuuma ja hieman arvellutti jättää koirat sinne. Jätettiin kuitenkin kaikki auton ovet auki ja häkkituulettimet päälle silläkin riskillä, että autossa oli matkalaisten pari ostoskassia penkillä. Hyvin koirat pärjäsivät autossa parin tuntisen verran ja päästiin satamaan purkamaan koko satsi, sillä noutajatkin olivat löytäneet perille ;)

Frozen Yoghurt

Kiitos paljon kaikille aivan mahtavasta matkasta - tällä seurueella voisi lähtiä pidemmällekin ;)

Kiitos kyytiläisille!!
 ***
Näyttelyjuttuja löytyy mm. >> DOGSHOW-tunnisteen <<  takaa. 
** Eestin näyttelyreissuja voi selata ESTONIA- tunnisteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti