maanantai 9. helmikuuta 2015

KoiraEXPO 2015

07-08.2015 KoiraEXPO 2015 Helsinki

Vuoden Kokoushotelli 2012, 2013, 2014
Perjantai-iltana myöhään nappasin Annen kyytiini Tampereen Pirkkalan ABClta ja suunnisteltiin kohti Helsinkiä. Perillä oltiin miltei 11 aikaan illasta, joten suorinta tietä nukkumaan, että jaksaa aamulla reippaana herätä ;)

07.02.2015 Lauantai (Kutsuvierastilaisuus kennelpiireille ja rotuyhdistyksille)

Tilaisuuden avaus 09:30-10:00 
Tilaisuuden avauksessa mainittiin useaan otteeseen "kasvattajan vuodesta" ja että tämän harrastuksen tulisi olla hauskaa...

Kasvattajan Vuosi 2015
10-12 Kennelliiton päivitetyt ja uudet sopimukset: Marja Blomqvist
Hauskuus loppui viimeistään siinä vaiheessa, kun siirryin kuuntelemaan Kennelliiton päivitettyjä ja uusittuja sopimuksia. Olo oli kuin rikollisella tämän istunnon jälkeen, kun juristi toisensa perään tylytti kasvattajien vuosikymmeniä toimivia sopimuksia. Jokaista yksittäistä riitatapausta vastaan on kymmeniä ellei jopa satoja toimivia sopimuksia, tätä ei tulisi kennelliiton kurinpitolautakunnankaan unohtaa! Keskusteluissa esiin nousi se, että Kennelliiton tulisi korostaa omistajaa myös vastuistaan, eikä vain oikeuksistaan. Urosten sijoituskäytäntöä ja sopimuksia ruodittiin ja moitittiin. Nykyisin on kannattamatonta sijoittaa arvokas uros, jolle ei ehkä heti ole kasvattajalla itsellään narttua tarjolla. Harvoin kasvattajalla on myöskään tilaa tai mahdollisuutta pitää useampaa urosta itsellään. Uroksen sijoitussopimus ei ole nykypäivänä sopiva vaihtoehto pitkänlinjan kasvattajalle.
Toivon todella, että nämä uudet sopimukset ovat vasta "pöydällä", kuten kuulijoille annettiin ymmärtää. Ja toivon koko sydämestäni, että myös kasvattajia kunneltaisiin ja huomioitaisiin, ennenkuin uudet sopimukset ovat jaossa!

13-15 Paneeli: Vastuullinen koirankasvatus
(Panelistit: Sinikka Mäkelä, Jessica Löfgren-Eriksson, Sanna Koponen, Theresia Wikström)
Paneelissa oli tarkoitus käsitellä eläinsuojelua, kennelneuvontaa sekä kasvattajia koskevia säädöksiä.
Keskustelussa ilmeni toive siitä, että myös koirien omistajat tuntisivat omat vastuunsa ja velvollisuutensa niin koiraa, kuin kasvattajiakin kohtaan. Rotujärjestöjen voimattomuutta paatuneimpia ja sääntöjä noudattamattomia kasvattajia vastaan puhutti myös.

Tämä tulisi jokaisen pikkukoiran omistajan oivaltaa...


19-  Päivällinen
Iltaa istuttiin Anne ja Petran sekä useampien muiden päivällislipukkeensa lunastaneen kanssa nauttien hyvästä ruoasta ja seurasta :)

"Kippis" meille - kasvattajille!


"Baileys"

08.02.2015 Sunnuntai (avoin kaikille Kennelliiton jäsenille)

9-11 Paneeli: Luonteesta kerätyn tiedon merkitys
(Panelistit: Outi Hermiö, Jaana Hyttinen, Jukka Immonen, Mikael Laine, Antti Tikkanen)
Sunnuntai-aamun ensimmäiseen paneeliin istuuduin itsekin pöydän taakse, toivoen saavani keskustella asiantuntijoiden kanssa MH- sekä LT-testitulosten ihmeellisestä maailmasta.
Tämä ei nyt ihan käynyt niin kuin kuvittelin. Kai Pelkkosen alustusluento oli pitkä ja tämän päälle jäänyt panelistien aika aivan liian lyhyt. Joka korostui siinä, että ruokajonossa sekä pöydässä saatiin keskustelua todella paljon aiheesta! Mielestäni aihe oli liian tiukkaan sidottu luonteesta kerätyn tiedon ympärille. Niin tai näin, luonne ja sen merkitys kasvatuksessa kiinnostaa - kunhan se osataan tuoda yleisölle purtavaksi oikein.

PS. Miliisin Beowulf-San eli "Jätkä" on tällä hetkellä ainoa tipsu suomessa, joka on suorittanut MH-kuvauksen. Kyseinen kuvaus löytyy blogistani videoklippeineen ;) >> MH-kuvaus 31.05.2015

Aamun aloitus

12-14 Kennelliiton jalostustarkastus : Tuire Kaimio, Maaret Tapio
Tämä luento oli lauantaina aiheuttanut todella kiivasta keskustelua ja paikalla oli ollut kuuntelemassa joitakin ulkomuototuomareita mm. Johan Juslin, Kari Järvinen jne.
Kuvittelin saavani revanssin lauantain luennosta, mutta tällä kertaa esiteltiin vain jalostustarkastuksen järjestämisohjeita. Kun kolmatta kertaa käytiin läpi tarvikelistaa, niin katsoin parhaaksi poistua "käytävä paneeliin"... En ole vielä kovin vakuuttunut siitä, tarvitaanko tällaista oikeasti...

...ja päivän lopetus..
Hieman lattea fiilis jäi tämän vuoden KoiraExposta :/
Tiedä sitten, että odottiko sitä viime vuoden kaltaista "glamouria" vai mikä, kun tuntui että jotain jäi uupumaan. Yhdistyksille lauantailta ei juurikaan jäänyt mitään käteen ja aiheet olivat sellaisia, että sinne olisi ehdottomasti pitänyt olla myös kasvattajille pääsy! Mielestäni kasvattajat tulisikin liittää yhdeksi ryhmäksi kennelpiirien ja rotujärjestöjen rinnalle.

"Kiitos ja kuittaus"
~ Ehkä tapaamme taas ensivuonna ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti