keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

LHA Scotland

Lancashire Heeler Association
Members Limited Show 15.06.2014

Kesken pahimpien pentu tohinoiden sain yllytettyä itseni kiinnostumaan Scotlannissa järjestettävästä non-CC näyttelystä. Pääajatuksena oli toki tuoda jo varaamani pentu suomeen, mutta koskapa tämä näyttely osui pennun luovutusajankohtaan ja vielä oli ilmoittautuminen auki - niin mikä jottei!
Toki halevammaksi olisi tullut lentää Walesiin Icaray kenneliin, mutta sitten olisi tullut enemmän järkkäiltävää päästäkseni Scotlantiin saatikka voinut ottaa koiriani mukaan... Harmillisesti juuri ennen tätä päätöstä oli päättynyt Kelson Border Union Championchips shown ilmoittautuminen - olisi tullut 2 näyttelyä yhden hinnalla... Körmy (Marmalade`s Lord Of Dreams) oli ilmoitettu mukaan ja Hippu (Marmalade`s Indian Dream) vastaavasti lähtisi vaan seuraneidiksi tällä kertaa.. Vastaavsati Ipana (Marmalade`s Key Of Dreams) jäi kotiin lauman hoitajaksi ;)

Sen verran osui kohilleen reissu, että saisin tipsutytön (Miliisin Dadi-Brincess)  vietyä Tanskaan Ravnkilde kenneliin samalla :)

Sitten olikin vielä ratkaistavana matkakumppani. Kuka nyt lähtisi ajelemaan 5000kilometriä ihan vaan kaveriksi?!? Alustavasi varauduin siihen, että joutuisin tekemään koko reissun yksin, sillä monikaan ei päässyt irtautumaan töiltään, saatikka uskaltanut lupautua ajamaan ulkomailla mun autoani. Pelkästään kartanlukijasta ei tällä reissulla olisi ollut kuin lisäkuluja :/
Onneksi Heme lupautui reissuun mukaan! Heme olikin jo aikaisemmin maaliskuussa ollut meille varakuskina ja kepona Cruftsin matkalla ja olin vakuuttunut nuoren miehen ajotavoista ;) Aivan mahtavaa, että kerrankin(!) on löytynyt kuski, jonka kyydissä uskallan oikeasti rentoutua nukkuen ja ajotavat ovat hyvin paljon samat kuin itselläni. Ei pelota varakuskin kyydissä edes saksanbaanoilla saatikka englannissa vasemmanpuoleisessa liikenteessä! Ja tokihan Heme on osoittautunut todella luotettavaksi "kepoksikin" ja erinomaiseksi kantoavuksi tarpeen vaatiessa ;)

11.06.2014 keskiviikko
Keskiviikko iltana hypättiin laivaan Turusta - Tukhlmaan.
Maittavan illallisen jälkeen olikin jo viikon työrupeeman jälkeen ihan valmis nukkumaan, että jaksaa aamulla ajella läpi Ruotsin - Göteborgiin..

Kir Royal - aperatiivi

12.06.2014 torstai
Ajeltiin reipasta tahtia Tukholmasta - > Göteborgiin, jossa jo heti yhden jälkeen odoteltiin tovi Stena Line- lauttaa. Lautalla yli ja ajelua kohti Aalborgia, jossa jo Heidi odotteli pentuaan :)
Pikainen pennun luovutus ja ajatustenvaihto ja matka kohti Hampuria jatkui..

Göteborg, Ruotsi

Tauon paikka sanoo mese

Hampurista Bremenin suuntaan yövyttiin jo tavaksi tulleeseen rastari-hotelliin.

Tuttu mesta Hampurista länteen mentäessä :)
13.06.2014 Perjantai
Epäonnen päivä 13.perjantai - onneksi ei nyt kuitenkaan jos mukaan ei lasketa niitä lukemattomia tietöitä, jotka hidastivat todella paljon ajettaessa kohti Ranskan Calaista. Tosin Saksanmaalla toistuvia ongelmia internetin kanssa, eli iPhonet ja iPadi toimi, jos oli toimiakseen... Mulla mm. iPhone toistuvasti siirsi puhelut toiseen kännykkääni, joka harmikseni oli nyt sitten taas kotona suomessa :/ Paljon jäi puheluita saamatta tällä reissulla ajellessamme saksassa, puhelin olikin kummanhiljainen koko matkan ;)

Tietyöt hidasti menoa (Hampurista - Calaikseen 686km)

Siirtyminen Ranskan Calaiksesta -> Doveriin tehtiin tällä kertaa DFDS-lautalla.
Näillä menomatkoilla koiran hinnat ovat aina huikeat ajatellen, että pelkkä auto ja ihmiset ei maksa juuri mitään :/ Koirien hinnaksi tulee lauttayhtiöstä riippuen yhdensuuntainen ylitys n. 50eur./per koira. Eli hinta on hunajainen!
(PS: Paluumatkalla Englannista->Ranskaan ei olla vielä koskaan jouduttu koiralippuja ostamaan!)

Nyt ei eksytä?!?
Viime kerrasta viisastuneena, päätin ostaa karttakirjan ;) En aina osaa suunnistaa englantilaisten ystävien antamilla ohjeilla... eikä iPad tai navigaattorikaan aina tunnistanut annettuja osoitteita. Toisinaan ei saatu osoitteita ollenkaan, vaan kuten esim. näyttelypaikan osoite oli DG8 0EG ;)

Dover avautui upeana sinne saavuttua. Pakko oli käydä nappasemassa kuva ennen autokannelle menoa <3
Saapuminen Doveriin (GB)

Dover (Instagram by Yasu)
Yöksi päädyimme Birminghamin pohjoispuolelle moottoritien "service"-paikkaan.

Ruokavaras Körmy
14.06.2014 Lauantai
Alunperin olin ajatellut, että ajamme Kelsoon lauantaiksi seuraamaan kehien kulkua Border Unionin shown, mutta toisaalta kun täällä saakka ollaan - niin päätettiin sittenkin katsella maisemia ja poiketa Lancasterissa :)


Castle of Lancaster
Yöpymiseen päädyttiin Straenaer kaupunkiin. Ikävä kyllä, hotelli Ark House Inn oli todella pohjanoteeraus :/ Mutta, koskapa ei vapaita huoneita lähimaillakaan ollut, niin ei voinut muuta kuin tyytyä kohtaloonsa. Olen vuosien saatossa yöpynyt jos jonkinmoisissa paikoissa ja nurkissa, enkä hätkähdä yleensä mitään pikkujuttuja. Mutta tällä kertaa en riisunut sukkia koko aikana ja yövyin koko yön peiton päällä täydessä vaatetuksessa. Ei kyllä tullut mieleenkään kömpiä peiton alle tai sammuttaa huoneesta valoja! Aamulla kuulin, että ei se Hemekään ollut kömpinyt peiton alle ja vaatteet päällä sekin oli yöpynyt ;D

15.06.2014 Sunnuntai
Ilman aamiaista sitten suunnisteltiin takaisin Newton Stewartin suuntaan ja pohdittiin missä se näyttelypaikka mahtoi olla. Edellispäivänä olin laittanut viestiää Jackylle ja Elainelle, ettei meillä ollut internettiä käytössä kuin satunnaisesti, eikä googlemapsit tai muutkaan navigaattorit tunteneet annettua osoitetta... Ajelleltiin takaisin Newton Stewartiin jossa aiottiin kysyä tietä paikallisilta ja eikun auton nokka takaisin kohti Straenaeria kohti ja kuinka ollakkaan, Kirkcowanin kohdalle oli pienen metsätien kohdalle ilmestynyt pieni "Dogshow" kyltti ;) Ja löytyihän se Brocklochin Farmi!
Kyseinen farmi oli aivan upea paikka ja host-pariskunta ylenpalttisen huomaavaisia!

Brockloch Farm
LHA Members Limited Show
 Itse näyttely sujui hyvin rauhalliseen tahtiin ja hyvin ehti seurustella ihmisten kanssa.
Ensimmäisellä kierroksella junior-luokassa Körmy taasen esitti omiaan eikä juurikaan antanut aihetta riemuun handlerille. Mutta toisella kierroksella limited-luokassa alkoi jo konstit löytyä ja kontakti sitä myöden - olin todella tyytyväinen pojan esiintymiseen tässä vaiheessa. Tätä poikaa pitääkin handlata aivan erityylillä kuin tyttöjä - eiköhän tuo yhteinen sävel vielä löydy ;)

Kuva: Heme
Körmy posetti upeasti Hemen ottamassa kuvassa. Aina se vaan näyttää niin kovin keskeneräiseltä mun silmääni, mutta tätä kuvaa katsella huomaa, että raamit ovat kohillaan - kunhan se nyt vaan "äijiintyy" vielä ;)

Toistuvasti kameran linssin nappasi Jen Waltonin uros lähes 5vuotias "Charlie" (Teelpoolwyn Yushua). Todella kivanoloinen ja mieleenjäävä uros niin liikkeessä kuin seisten. 
"Charlie"
pentuluokan uros
Myös pentuluokassa oli ruotsalaisen Susanne Nilssonin kasvatti (Limebrooks Take A Chance On At Heelstone IMP SWE), joka rungoltaan ja käytökseltään miellytti silmää. Tasapainoisesti rakentunut. Tunnetusti en ole mieltynyt brown-tan väriin, joten se "hieman" latisti meikäläiselle vaikutusta. Mutta varmasti uros, joka myöhemmin tulee vaikuttamaan kehissä.

Simonsville Casper
Myös Joy Fairbairnin uros Simonsville Casper miellytti, mutta ikävä kyllä uros ei ollut kuvauksellinen eikä otokset juurikaan onnistuneet :/ Mutta luonnossa uros iski silmään heti, kun se hyppäsi ulos autosta. Hieman enemmän takakulmauksia olisin toki suonut ja takapotkua, mutta lanneosa oli silti hyvä. Tällä uroksella onkin suomalaisia juuria, sillä sen isä on McHeel's Hugh-G At Simonsville IMP FIN.


Junior-class 2. Limit-class-3
Körmy siis sijoittui junior-luokassa toiseksi sen siskon voittaessa kyseisen luokan, ja limit-luokassa tultiin kolmanneksi :) Enemmän kuin tyytyväinen!

Päivän parhaat :)
 Kaiken kaikkiaan tuomari teki hyvät valinnat, vaikkakin muutamissa luokissa olisin ehkä itse vaihtanut ensimmäisen ja toisen koirien paikkoja. Mutta lopputulos tyydytti kyllä ja ruokapöydässä pääsinkin tuomarin kanssa kahden keskustelemaan päivän valinnoista.

BBQ
Sitten päästiinkin asiaan, sillä mehän oltiin Hemen kanssa ilman aamiaista liikkeellä! Ja mitkä tarjoilut olivatkaan! Grillipartyt oli siis heti kehien jälkeen ja maksoi vain 5 puntaa/hklö. Ja mikäs siinä oli istua ja rupatella tuomarin kera päivän valinnoista ja toki heelereistä muutenkin muiden heeler-ihmisten kanssa.

BBQ (Instagram by Yasu)
Grilliruokien jälkeen suuntasimme auton nokan kohden Walesia ja Icaray kenneliä, jossa Chris tiesi odottaa meitä illalla tulevaksi. Myöhäisen illallisen jälkeen Chrisin luota suunnistelimme satamaan sillä aikomus oli aloittaa kotimatka samantien. Englannin päässä ensimmäistä kertaa vuosiin, meiltä kysyttiin syytä matkaan ja ohjattiin auto läpivalaisuun. Koirat kovin hellyyttivät tullimiehet ja varsinkin pikku-Lotta sai vanhemman tullivirkailija naiselta hyvästit ja onnen toivotukset uuteen maahan ;) Pääsimmekin yölaivaan, joka kulki klo 03:20 Doverista Ranskan Calaikseen.

16.06.2014 Maanantai
Hemellä iski aamuyöstä "jet lagi", eikä laivalla unentulo onnistunut - joten heti ranskaan päästyä komento takapenkille lepäilemään ja kuskin vaihto. Siinä sitten menikin useampi tunti ja uni maittoi :) Loppumatka menikin sitten helpommin kun pahin univaje ja parin tunnin aikaero oli täytetty.

Jet Lagi (Instagram by Yasu)
Kiirettä ei ollut joten poikettiin vielä saksassa autokaupoilla tsekkaamassa ehdokkaat. Ja tokihan sieltä myös Kepolle mielekäs peli löytyi ;) 
E-Coupe 350CDI
Ylös tultiin reittiä Saksan Hampurista - > Puttgårdenin kautta Tanskan Rödbyhavniin ja sieltä Kööpenhaminan ja Ruotsin Malmön kautta Tukholmaan. Tukholmassa oltiin Siljan satamassa hyvissä ajoin ja ehdittiin ottaa parin tunnin unet ennen laivaan menoa.

17.06.2014 Tiistai
Laivaan päästyä heti aamulla suihkuun ja aaimiaisen kautta nukkumaan. Siinä se päivä sitten kuluikin univelkoja maksellessa ;) Lotta oli hyvin matkustanut ja reippaasti pysäkdyksillä hihnassa kulkenut niin kuin vanhatekijä. Nyt hieman hytissä oli sitä mieltä, että nyt on nukuttu ihan tarpeeksi ja olisi aika leikkiä!

Lotta Svärd ;)

Kyllä olikin ihanaa tulla kotiin ja vieläpä etuajassa, sillä alustavasti oli suunniteltu niin että jos keskiviikkona 19.06 olisimme viimeistään kotona <3

<3 <3 Kiitos kotilaumanhoitajille!!! Kiittos Hemelle hauskasta matkaseurasta<3 <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti