perjantai 23. syyskuuta 2016

14.09.2016 Lancashire Heeler pennut

Miliisin kennel   I   www.miliisin.com

Miliisin N- Mc' Tudor
Bratz-tytöt (Ipanan lasten "lauma"kutsumanimi tällä hetkellä) kävivät silmäpeilauksissa ja on nyt DNA-testattuja sekä mikrosirutettuja. Tämä pentue on siis kaksoisastutus ja nyt vain odotellaan isätestien tuloksia ;)

Nämä tytöt ovat ehtineet tutustua jo paljon autossa matkustamiseen, ja ovatkin kulkeneet emänsä kanssa jo pitkiäkin automatkoja.

Ensimmäiset tytöt ovat jo lähteneet maailmalle (21.09.2016), mutta pari vielä odottaa niitä testituloksia...


Maailmanmatkaajat rentoutuvat boksissaan


Miliisin N- Mc' Phee
Keskiviikkona 14.09.2016 syntyi Ladyn pentue hieman etuajassa (56vrk.), mikä oli mielestäni todella hyvä - sillä kaikkien syntymäpainot olivat reilusti yli 240gr. Ilmeisesti luonto hoitaa tehtävät parhain päin ja nopeuttaa kehitystä ja synnytystä tarpeen vaatiessa. Hieman jännitin synnytyksen alkaessa, että onko pennutjo todella valmiita tullakseen maailmaan. Mutta niin vaan sieltä putkahti ensimmäinen ulos perätilassa hyvin kehittyneenä ja painoltaan 269gr. Hienosti Lady hoiti synnytyksen ja on hoitanut pentujaan ilman ylimääräisiä huolehtimisia.

Pentueen emä on PLL-terve, mutta isä on PLL-kantaja. Pentue PLL-geenitestataan myöhemmin.

Pentueeseen syntyi 3 urosta ja 2 narttua. Kaikki pennut ovat alustavasti varattuja. 
Mahdollisia vapaita pentuja voi tiedustella marraskuun alussa.


Miliisin N- Mc' Tudor



Sijoituskotia etsitään:

Etsin aktiivista ja yhteistyökykyistä sijoituskotia osto heelernarttu pennulle (luovutus heti)- sekä myöhemmin syksyllä tulevalle urospennulle.  Lisätied. miliisinkennel(at)gmail.com

maanantai 12. syyskuuta 2016

11.09.2016 Joutsijärvi - Kullaa

 Satakunnan Heelerit I Suomen Lancashire Heeler ry.
>> KUVAGALLERIA

Satakunnan Heelereiden kanssa tehtiin pikainen syysretki Joutsijärvelle... Ajattelin josko jotain uutta reittiä kokeiltaisiin, mutta kun mukana oli ekakertalaisia ja kaikkia viehättää tuo vaijerivene ylitys, niin sinnepä sitten taasen... Tuurunkankaalle ;)

Tuurunkangas

Joutsijärven reitistön karttoja voi tiedustella Maisasta (Porin Seudun Matkailu Oy)

Aamulla treffattiin Unscan pihassa pikaisesti ja siitä suunnisteltiin kohti Korpelantietä, jonne jätettiin autot parkkiin. Tästä jatkettiin matkaa retkeillen polkuja pitkin Tuurunkankaalle. Paikalla oli aamiaispuuhissa pariskunta, joka sai aamiaispöytään vieraakseen lauaman heelereitä. Makkaranpaisto tulia ei juurikaan tarvinnut tehdä, kun nuotio pohjat olivat jo hyvät. Lähdöstä myöhästyneenä Jone ja Pinja-heeler löysivät myös perille ;)

Tuurunkangas - Joutsijärvi

Matkassa oli myös meidän Körmyn poika Rossi (Daamin Piiparinen) omistajineen. Olipas Rossista kasvanut jo komea nuorimies <3
Rossi




tiistai 6. syyskuuta 2016

Pentujen tohinoita

Miliisin kennel  I  www.miliisin.com

06.09.2016 Pentujen kuvauspäivä
Aikataulu on ollut kovin kiireinen, mutta hienoa ollut seurata pentujen kasvua :)
Kiitos tyttärelle sekä Pirkolle avusta näin kiireisenä aikana pentujen kanssa ja kiitos Miralle toitsupentueen hoidosta :)

Lancashire Heeler (synt. 27.07.2016) :
- luovutus alkaa 24.09.2016 alkaen sop. mukaan 
- seuraavan heeler pentueen odotan syntyväksi 22.09.2016






Venäjäntoy (PK) (synt. 24.07.2016):
*Tästä pentueesta vielä yksi urospentu varattavissa
- luovutus alkaa 25.09.2016 alkaen sop. mukaan


urospentu - VARATTU

urospentu - VARATTAVISSA

narttupentu - VARATTU



maanantai 5. syyskuuta 2016

Hiittenharju - Harjavalta

Miliisin kennel I  Trek-N-Paws

05.09.2016 Aurinkoinen aamulenkki

Poikettiin heelereiden kera aamulenkillä Harjavallan Hiittenharjulla ja kun kerrankin oli aurinkoinen aamu, niin nappasin lähtiessä kameran matkaan... Menossa mukana Saaga (Miliisin Malia Mc' Tudor) Lady (Miliisin Lady Mc' Phee) sekä Körmy (Marmalade´s Lord Of Dreams)
Tässä muutama kuva :)

Saaga

Saaga

Lady & Saaga

Vääpeli Körmy

Vääpeli Körmy

Vääpeli Körmy

Saaga

Saaga

Saaga

Saaga

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

03.09.2016 Luige - Eesti

Miliisin kennel

Messuja ja hiilukoita
Torstaina aamuyöstä suunnistelin kohti Jämsää ja FinnMETKOa - jossa aamupäivä kului töiden merkeissä.
Äiti-tytär posetus kesken messukiireiden ;)

Tampereella nääs...
Illaksi suunnistelin kotia kohti poiketen Tampereella nääs. Kesken messutohinoiden löysin itseni Tampereen rautatieaseman edestä parkista odotellen itäsuomen vieraita. Melina oli jälleen matkalla kohti länttä kera Ukkon (Miliisin Lurzus Mc' Tudor) ja Kaisun Saagan (Miliisin Malia Mc' Tudor). Olin lahjakkaasti sekoittanut tällä viikolla sekä työ- että koirakalenterin, mutta onneksi on todella hyviä yhteistyökumppaneita, työntekijöitä sekä kasvattienomistajia että tästäkin kaaoksesta selvittiin ;) Kiitos kaikille, jotka tavalla tai toisella auttoivat viikosta selviämiseen!! Olen Teille paljosta velkaa <3

02.09.2016 Perjantai
Niinhän sitä taasen oltiin LänsiTerminaalissa Melinan ja hiilukoitten kanssa odottelemassa laivaan pääsyä..
Aina jotain pitää tapahtua, mutta tämä perjantai oli kyllä todella haastava... Heti satamassa selvisi, että maksetut laivaliput olivat jostain syystä peruttu... Onneksi laivassa oli tilaa ja päästiin sekaan :)

Olin Booking.comin kautta ottanut hotellin puolihuolimattomasti ja yritin kirjata meitä sitkeästi sisään vanhaan tuttuun Pirita Span.. kunnes selvisi, että olin tehnyt buukkauksen ihan toiseen Pirita Beach Apartments & Spa hotelliin... No, melkein sama kuiteskii ;P Koirien hotellimaksu oli 25eur/yö ja se tuntui aikas kovalta hinnalta. Muuten palvelu oli erinomaista ja hyvällä englanninkielellä.

Pirita Beach Apartments & Spa

Heti astuessani sisään aloin voimaan pahoin... Migreeni puski päälle todella lujaa, enkä kyennyt kävelemään suoraan käytävällä. Miten voikaan tällainen sisustus vaikuttaa ihmisen tasapainoelimeen :O

Käytävä
Sisääntuloaula ei suuren suuri ollut. Askelmat ja pyörätuolille tarkoitettu luiskaei  juurikaan erottunut matosta.

Sisääntulo aula

Huoneet oli juuri remontoitu- todella siistit ja positiivinen yllätys käytävästä johtuvan alkujärkytyksen jälkeen. Ikävä kyllä käytäviä sisustanut persoona oli päässyt vaikuttamaan myös kylpyhuoneiden sisustukseen..
käytävä ja kylpyhuone

Hotellista pääsi suoraan hiekkarannalle. Ranta oli mahtava, tosin lähes jokapaikassa oli koirien ulkoilutuskieltoja - myös hotellin edustalla ja parkkipaikalla. Tämä olisi varmasti kesällä upea paikka viettää koiratonta lomaa!

Ranta

Huone oli siisti ja juuri remontoitu

Perjantai-iltapäivä kului vanhassa kaupungissa koirien kanssa seikkaillen.

Kahvilla

Old Town of Tallinn

03.09.2016 Lauantai
Aamulla olisi ollut hyvin aikaa nukkua pitkään, mutta oltiin heti yhdeksän jälkeen näyttelyalueella... Siinä se aika kuui kehiä seuraten ja välillä vilkuiltiin taivaalle huolestuneena. Sadepilviä alkoi kasaantumaan taivaanrantaan.
03.09.2016 Luige

Päivän päätteeksi saatiin se mitä oltiin tultu hakemaankin eli molemmat koirat saivat sertinsä ja Ukko leipoutui myös Eestin Valioksi.


03.09.2016 Luige - Eesti
Lancashire Heeler
Tuomari: Gabriela Ridarcikova

ROP, PU-1, SERT (EE Mva.)
Miliisin Lurzus Mc' Tudor

om. Melina Lappalainen

VSP, PN-1, ROP-JUN, JUN-SERT
Miliisin Malia Mc' Tudor

om. Kaisu Pouhula

ROP & VSP, ROP JUN

Heti 1-ryhmän jälkeen lähdettiin satamaa kohti, sillä sade oli alkanut ja sitä vettä tuli sitten kunnolla. Aikaa oli, niin poikettiin Ülemiste-keskukseen syömään ja kiertelemään kauppoihin.



Suomeen päästyä pudotin Melinan ja Ukkon messukeskuksen Holiday Inn yöks, sillä juna lähti vasta sunnuntai-aamuna. Me Saagan kanssa jatkettiin matkaa kotia kohti, sillä Saaga jäi viikoksi meille kylään ;)

**Kiitos Pirkko pentujen ja kotilauman hyvästä hoidosta <3