tiistai 23. elokuuta 2016

Lancashire Heeler MALES

Miliisin kennel  I  www.miliisin.com

 17.08.2016:
LANCASHIRE HEELER MALES FOR STUD
Heeler-pojat kävivät terveystarkeissa ja ovat käytettävissä jalostukseen harkiten rodunomaisille, tutkituille ja hyvänluonteen omaaville nartuille.
Kaikki pojat ovat erinomaisia astujia ja omaavat hyvät ja sosiaaliset luonteet.

*Silmätarkastus on heelereillä voimassa puolivuotta*. 
( * = tähän on tulossa muutos vuoden 2017 alussa)

FI & EE Ch
BALT, EE, LV, LT JCh.
Miliisin Lurjuz Mc' Tudor  "LURJUZ"
om. Jaana Hyttinen & T-M. Victoria Mäkipää, Kullaa/Pori
**handled & trained by Hanna-Maria Zeilanova, Tallinn

Silmät: OK  (17.08.2016 )
Polvet: 1/0
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0 
PLL-status: TERVE
CEA-status: TERVE

MH-test: Suoritettu

Lurjuz

EE & LV JCh
Miliisin Maddox Mc' Tudor "HESSU"
om. T. Tuulikki Liimatainen,Söörmarkku

Silmät: OK 17.08.2016 
Polvet: 0/0
PLL-status: TERVE

Hessu
 
Hessu


Hessu



FI & LV Ch
Miliisin Lursuz Mc' Tudor  "UKKO"
om.Melina Lappalainen, Onttola

Silmät: OK  (21.03.2016 )
Polvet: 0/0
Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0 
PLL-status: TERVE

 
Ukko




 
FI, EE, LV, PL Mva 
BALT, EE, LV, LT JCh
BALTJW-14, LVJW-14, PL&PZNW-14
Marmalade's Lord Of Dreams "VÄÄPELI KÖRMY"
om. Jaana Hyttinen, Kullaa

Silmät: 13.03.2016 (uusinta 2016 syksy)
Polvet: 0/0 (uusinta 2016 syksy)

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0 
PLL-status: TERVE
CEA-status: TERVE

MH-test: Suoritettu


Körmy
 
Vääpeli Körmy

maanantai 22. elokuuta 2016

20-21.08.2016 Tallinna - Eesti

Miliisin kennel  I  www.miliisin.com


>> KUVAGALLERIA <<

Järjestely kysymyksiä...
Tämä Tallinnan viikonloppu kuului niihin reissuihin, jotka aiheuttavat enemmän päänvaivaa ja järjestelykysymyksiä, kuin laki sallii... Hotelli vaihtui monen monta kertaaa ja buukkauksia oli siellä ja täällä -  lähtijälista eli myös ihan viime hetkiin paljon... Varmaa oli vain, että minä sekä Anne ollaan menossa Tallinnan näyttelyyn...
Katriinakin viime hetkellä sai ilmoitettua tipsunsa matkaan, ja ihan viimeisinä päivinä tuli vielä Jennalta peruuntuneen matkan vuoksi kyytiläiseksi kenneltyttö Annika sekä pari tibbeä ja silkki. Victoria ja Teemu saivat kaupunkiviikonlopun samaan matkaan ja Susanna innostui lähtemään Justiinan (Miliisin Maia Mc'Tudor) kaveriksi reissuun,niin porukka oli kasassa ja olin onnistunut ylibuukkaamaan auton :D

Yleensähän pidot paranee, kun porukka vähenee - mutta tällä kertaa se toimi toisinpäin. Meillä oli todella hauska ja rento jengi kasassa!

Arvuuteltiin viikonlopun vaatteita ja varusteita, ja riskillä lähdin ilman sadevarustusta, kun Foreca lupaili aurinkoa... Mietin, että Kalevi stadionilla enemmän ongelmia tulisi tuottamaan ampparit, joita joka vuosi elokuun näyttelyssä oli paljon.

Aurinkoista tiedossa..

19.08.2016 Perjantai
Iltapäivällä Anne nappasi Tuulikilta Hessu Hopon (Miliisin Maddox Mc' Tudor) kyytiin ja ajeli meille. Hessu Hopon lisäksi mukaani lähti myös Lady (Miliisin Lady Mc'Phee), joka on jo siirtymässä kaivatulle mammalomalle - ja tämä onkin tytön viimeinen näyttely ennen pentulomaa (laskettu aika 22.09.2016). Satamassa tulisi kyytiin vielä Hessun sisko Justiina (Miliisin Maia Mc'Tudor).
Olin jo edeltävällä viikolla saanut Jennalta häkit ja trimmipöydän ja tuolit mukaan, niin sain sovitella ja passailla autoa ihan rauhassa omassa pihassa. Ja passailtavaa riittikin, sillä Tallinnan suuntaan koiria matkusti 9, kun Lurjuz palasi tällä reissulla takaisin Hanna-Marian hoiviin. Yritin vielä tiedustella paikkaa laivasta "anopin kuljetusboksille" auton katolle, mutta se ei olisi enää mahtunut paluumatkalle... Noh, onhan sitä ennenkin mahduttu ja sopu tilaa antaa. Onneksi ei menty Tallinnaan pidemmälle kalaan eli useampi porukasta joutuisi kävelemään laivaan, sillä koirien vuoksi laukkuja yms. tavaroita piti pudotella alas ja penkit kaataa - että autossa laivamatkan ajan riittäisi ilmatila. Kasailin koko häkkituuletin varastoni mukaan, että varmasti kaikille riittäisi. Kesäisin ruumassa autokannella laivamatka koirien kanssa on aina riski! Hyvin oli Tallinkin ahtaajat huomaavaisia koirallisia autoja huomioineet ja mm. meidän auton eteen paluumatkalla laivassa jäi 1,5 auton tyhjä paikka, että päästiin jäämään korkeaan tilaan auton kanssa - hatunnosto sille ahtaajalle!!
Pakkailua ja sovittelua
Tallinnassa satoi vettä, kun päästiin perille - Victoria ja Teemu jatkoivat taksilla matkaa omaan hostelliin (Zinc Old Town Hostel) vanhan kaupungin sydämeen ja me jatkettiin Peoleo Hotelliin...

Majapaikat...
Tällä kertaa näissä majapaikoissa mulla tuli kyllä tehtyä pohjanoteeraus vähän jokalailla... Ensikerralla olen jo tarkempi ;) Uusina tuttavuuksina nämä menevät kyllä ihan hätä-hätä-hätävara majapaikoiksi. Palvelu oli ainakin Peoleossa ystävällistä ja aamiainen maittava, mutta hotelli oli täynnä hometta ja se oli ihan näkyvää. Näin astmaatikolle jo koirien kanssa viikonloppu samassa sängyssä/huoneessa on aiheuttaa tukkoisuutta ja siihen vielä todella voimakas homealtistus - niin seuraava viikko meneekin keuhkoja avatessa. Mustia homepilkkuja oli vessan ovenpielet ja ne oli jo osittain lahonneetkin. Homepilkkuja löytyi jopa verhoista.
Huoneessa oli seisova ilma ja suihkun jälkeen kosteus otti vallan, edes kylpypyyhkeet eivät kuivuneet.
Vastaavsti Teemun ja Victorian hostellissa ei olut huoneessa WC;tä saatikka suihkua, vaikka sellaisen olin olevinaan varannut...ilmeisesti en ollut osannut lukea tarpeeksi tarkkkaan hotellin esittelyä.. Onneksi nuoriso on kuitenkin sopeutuvaista ja olihan hostelli sentään kaupungin sydämessä, kun vastaavasti Peoleo oli 14km päässä keskustasta.

20.08.2016 Lauantai
Aamulla aikaiseen pakkailtiin koirat autoon ja suunnisteltiin Kalevi Keskstaadionille.
Teltta saatiin pystytettyä ja kaikki tavarat raahattua sinne. Joka vuosi yhtä työlästä suoriutua näyttelyalueelle stadionin pohjalle. P-maksu oli kovin hunajainen 8eur/pvä. Vastaavasti katalogi on ilmainen.
Ylhäällä ruokamyyntikojussa oli paljon ampiaisia, ja itsekin jouduin luovuttamaan todella nopeasti  seljanka kipon sekä oluen ampiaisten vuoksi roskikseen, joka suupalalla ja juomahörppäyksellä sai pelätä nielaisevansa ampparin.

Seljanka ja olut keräsivät amppareita...
20.08.2016 Tallinn - ESTONIA (INT)
Lancashire Heeler
Tuomari: John Wauben (NL) 


ROP, PN-1, SERT (EE Mva)
Miliisin Lady Mc'Phee
om. Miliisin kennel


PN-2, VSP-JUN, JUN-SERT (EE JMva)
Miliisin Maia Mc'Tudor
om. Miliisin kennel
c/o-host: Susanna Reijonen


VSP, PU-1, ROP-JUN, JUN-SERT (EE JMva.)
Miliisin Maddox Mc'Tudor
om. T. Tuulikki Liimatainen


ROP-kasvattaja:  Miliisin lancashire heeler

Lancashire Heeler kehä
Pienestä miehestä Hessu Hoposta (Miliisin Maddox Mc' Tudor) on kasvamassa pikkuhiljaa mies. Kovin on kaponen eturinta vielä ja takakorkeuttakin vielä hitunen näkyy, mutta hitaasti hyvä tulee ;) Edeltävällä viikolla tämä nuorimies kävikin velipuolensa Lurjuksen (Miliisin Lurjuz Mc'Tudor) kanssa silmäpeilauksilla ja polvetkin tarksiteltiin samalla 0/0-tuloksella :) Luonne tällä herralla on täys 10+ , ei  provosoi eikä provosoidu <3 Suurkiitos Hessu Hopon omistajalle Tuulikille, että saan poikaa mukaani maailmalle!!
Hessu Hopo

Niin me heelerieden kanssa nappastiin jo lauantaina kaikki mahdolliset, mitä oltiin vaillakin - joten seuraavalle päivälle ei jäänyt enää mitään saavutettavaa ;)

Katriinalla oli Adin (Miliisin Trans-Am) poika Rokki matkassa ja tämä nuori herra onkin astumassa isänsä suuriin tassunjälkiin. Hienosti se nappasi ROP sekä ROP-JUN sijan :) Kyllä omiistajan oli hyvä tuuletella kehöän jälkeen ;) Onnee Katriina!

Voittajan on helppo hymyillä :)
Isänsä poika "Pikku Adi"
Susanna esitti itse Justiinan sekä ROPP-junnnu kehässä, että paras narttu-kehässä ja hienosti se meni!
Siitä se lähtee, se näyttelymaailmaan sisäänajo ;)

Susanna & Justiina saaliin kera
Näyttelyn jälkeen poikettiin Ülemiste Keskusessa Lidossa syömässä, ja shoppailemassa koko porukalla, sillä seuraan oli liittynyt myös Teemu ja Victoria. Tästä olikin hyvä jatkaa hotellille nukkumaan ja koiria ruokkimaan.

Miliisin Lady Mc' Phee

Hessu Hopo latautuu
Kuin myös siskonsa Justiina

21.08.2016 Sunnuntai
Aamu menikin vanhan kaavan mukaan, eli koirat autoon ja aamiaiselle ja siitä sitten huoneiden luovutuksen jälkeen kohti näyttelypaikkaa. Heelerrit aloittivat kehät ja tällä kertaa jätettiin kasvattaja-luokka esittämättä.
Ilman mitään paineita saatiin nautiskella kehässä ja hyvinhän se meni tälläkin kertaa - samalla nappastiin Cruft´s lipukkeet... Saas nähdä noinko sitä maaliskuussa jo suunnistellaan sinnepäin :)

21.08.2016 Tallinn - ESTONIA (INT)
Lancashire Heeler
Judge: 


ROP, PN-1 (Cruft's Quality)
Miliisin Lady Mc'Phee
om. Miliisin kennel


PN-3
Miliisin Maia Mc'Tudor
om. Miliisin kennel
c/o-host: Susanna Reijonen


VSP, PU-1, VSPP-JUN (Cruft's Quality)
Miliisin Maddox Mc'Tudor
om. T. Tuulikki Liimatainen

**Kasvattaja-luokka: Ei esitetty.

Heti kehien jälkeen teltan ja leirin purku ja auton pakkaus, sitten suunnaksi D-terminaalin parkkipaikka, jonne tehtiin seuraava leiri. Kaikki sai käydä vielä hyvin ostoksilla Norde Centrumissa ja kahvitella Lootsissa jne. Itse otin lähinnä nokoset autossa koirien seurana :)

Kasvattajakin pyrkii latautumaan :P

Lootsi
Klo 19:30 laivalla Helsinkiin. Autokansi oli todella kuuma ja hieman arvellutti jättää koirat sinne. Jätettiin kuitenkin kaikki auton ovet auki ja häkkituulettimet päälle silläkin riskillä, että autossa oli matkalaisten pari ostoskassia penkillä. Hyvin koirat pärjäsivät autossa parin tuntisen verran ja päästiin satamaan purkamaan koko satsi, sillä noutajatkin olivat löytäneet perille ;)

Frozen Yoghurt

Kiitos paljon kaikille aivan mahtavasta matkasta - tällä seurueella voisi lähtiä pidemmällekin ;)

Kiitos kyytiläisille!!
 ***
Näyttelyjuttuja löytyy mm. >> DOGSHOW-tunnisteen <<  takaa. 
** Eestin näyttelyreissuja voi selata ESTONIA- tunnisteella.

torstai 18. elokuuta 2016

RussianToy (LH) puppies

Miliisin kennel  I  www.miliisin.com


Venäjäntoy pitkäkarvaiset pennut / RussianToy (LH) puppies:

Emä: Laskovaya Rus' Bolshaya Lubov
Isä:  Miliisin ZaBfaar

>> Available-For-Sale <<


Narttu/Bitch
Narttupentu varattavissa hyvään ja aktiiviseen kotiin.

Uros / Male
Tämä urospentu on alustavasti varattu.

Uros / Male
Urospentu varattavissa aktiiviseen ja hyvään kotiin.



~  If you have any questions, please don't hesitate to contact me ~
miliisinkennel (at) gmail.com 

tiistai 16. elokuuta 2016

13-14.8.2016 Tarto - Eesti

Miliisin kennel  I  www.miliisin.com

Elämme kiireisiä aikoja...
Viikko 32 oli kalenterissani sellaista hullun-myllyä, että meinasi mennät vellit ja puurot sekaisin... Sitä kun ei osaa sanoa "Ei" ja haluaa olla itse jokaisessa asiassa mukana... Työprojekti painoi päälle pahasti, kun viimein päästiin suunnittelu- ja työstövaiheesta konkreettisesti "paiskimaankin hommia"... Soppaa sekotti pahasti se, että hommien paiskiminen tapahtui Hollannin päässä, kun tähän saakka suunnittelu ja työstövaihetta on pystynyt tehdä ihan vaikka kotoa käsin..

Työntekemisen iloa
Olin sekoittanut kalenterini päivämäärissä, mutta onneksi Katriina muistutteli myös viikonlopusta... Ei auttanut kuin ottaa lento kotiin suunniteltua aikaisemmin... Hollantiin palailen taas kuun vaihteessa..

Sinisin siivin yöksi kotiin
11.08.2016 Torstai
Lento oli torstai-iltana klo 22 jälkeen vasta Helsinki-Vantaan kentäöllä ja mietinkin miten pääsen kotiin. En ole tottunut käyttämään julkista liikennettä... Sinänsä itse liikkuminen ei ole niissä ongelma, vaan se reittien löytäminen! Meri- ja lentoliikenteessä olen kuin kala vedessä ja niiden reittien suunnittelu on kuin toinen luontoni, mutta juna ja linja-autoliikenne on täyttä hepreaa!!! Miten ihminen voikin olla niin avuton niiden kanssa!
Ei auttanut kuin huudattaa avunpyyntöä FBn kautta ja kokeilla onneaan. Onneksi Teemu lupautui kuskiksi ja pelasti päiväni - Suurkiitos!! Yöllä olinkin kotona ja pikaisesti koirien moikkaus ja pakkaus aamua varten ja nukkumaan...


12.08.2016 Perjantai
Aamulla nappasin Ladyn (Miliisin Lady Mc'Pheen) kyytiini ja suunnistelin auton vaihtoon Poriin josta matka jatkui Forssan ABC, jossa Katriina hyppäisi kyytiin tipsujen kera. Tällä kertaa olin varannut laivan vasta 10:30 lähteväksi, joten tuntui että oli ruhtinaallisesti aikaa!

Kaunis aamu sateen jälkeen...

Porissa paistoi aurinko

Tallinnan päässä käytiin ensimmäiseksi shoppailemassa koirille ruokaa ja sitten auton nokka kohden Tarttoa.
Syömässä poikettiin vanhassa tutussa tuulimyllyssä :)

Adavere Tuulik

Tällä kertaa hotellina oli Tartussa sijaitseva opiskelijoiden harjoitushotelli, ja tykkäsin kovin :)
Huoneet oli siistit ja tilavat. Hotelli rauhallinen sekä erinomaisessa paikassa koiria ajatellen.
Kauaa ei tarvinnut Nuggu-Mattia odotella. Sen verran viikon hulinat painoivat päälle, että univelkojen kuittaamiseksi meni tämä viikonloppu...

Tartu Kutsehariduskeskukse Hotell

13.08.2016 Lauantai
Aamiaisella hotellilla törmättiinkin taasen jo Latvia viikonlopulta tuttuun Marja Pirttimäkeen, joka oli saapunut junnunarttunsa kanssa viimeisen junnusertin koitokseen :)
Aamiaisen jälkeen suunnisteltiin ajoissa näyttelypaikalle sillä heelerit olikin ennen tipsuja.  Kehä oli nopeasti ohi ja yllätykseksi Lady (Miliisin Lady Mc'Phee) nappasi ROPn ja SERTin :)


13.08.2016 ROP, PN-1, SERT
Katriinan tipsut nappasivat myös päävoitot eli ROP ja VSP-sijoitukset. Isoista kehistä ei sitten tullutkaan muuta kuin "lämmintä kättä" ;) Matkalla hotellille käytiin syömässä jonka jälkeen suoraan nukkumaan... päivä oli ollut pitkä.

14.08.2016 Sunnuntai
Aamu aukesi sateisena... ajoissa näyttelypaikalle ja sitten käytiinkin kierros museon mailla.

Eesti Põllumajandusmuuseum.

Tällä kertaa tipsut olivsat ennen heelereitä ja onneksi sadekin väistyi juuri ennen kehien alkua.

2xROP Neiti Pö'Hee <3

Sunnuntai meni Katriinalla putkeen ja jälleen Katriinan koirat olivat ROP sekä VSP. Päivän päälle nuoriherra Rokki sitten huikeesti vielä 9-ryhmän RYP-2!! Onnea!! Muille tulikin isoista kehistä jälleen vain lämmintä kättä..

RYP-2

Kehien jälkeen suunnisteltiin laivalle pikkuhiljaa, kiirettä ei ollut sillä liput olivat viimeiseen laivaan eli 22:30 Tallinkille ;) Nappasin Tallinnan päästä pitkästä aikaa myös Hanna-Marian hoivista Lurjuksen (Miliisin Lurjuz Mc' Tudor) kyytiini, sillä olin varannut pojalle seuraavalle viikolle silmäpeilauksen :) Oli kyllä ihana saadsa poika pitkästä aikaa kotona käymään <3  Aamuyöstä olinkin kotona vasta klo 04:00 ja muutaman tunnin unien jälkeen sainkin "uudet silmät" päähän ja oli aika aloittaa uus työviikko ;)

*** Kiitos tyttärelle Victorialle kotilauman hoitamisesta ja talovahtina olemisesta <3

***
Hektinen viikko alkoi purkautua heti maanantai-aamuna ja pahasti ruuhkautui e-mail sekä puhelin - pahoittelen, etten ehtinyt vastaamaan kaikille normaali nopeudella... Pääsen ruotuun ja järjestykseen jälleen pikkuhiljaa, kunnes taas on kaaos valmis ;) 
Parhaiten kannattaa tavoitella e-maililla, vastailen heti kun aikataulu antaa myöden! 


18v yrittäjänä
 15.08.1998 - 15.08.2016
Yrittäjänä olemisen iloja ja suruja on tullut vietettyä jo 18 vuotta ja päivääkään en vaihtaisi pois.
Tunnustan, että joskus on ollut päiviä jolloin on ollut ajatuksia lyödä hanskat pöytään - mutta onneksi ne ovat olleet ohikiitäviä hetkiä ;) 
Yrittämisen suurin ilo on, että voin ajatella tekeväni tänään tätä ja huomenna jotain muuta!

Isa Merikallion viisaissa ajatuksissa kiteytyy oma työmoraalini ja intohimoni tekemistä kohtaan:

"Ennakko-odotukset asioista vähentävät onnellisuutta riippumatta siitä, täyttyvätkö odotukset vai eivät. Jos odotat palkankorotusta, etkä saa sitä, motivaatiosi laskee reilusti. Jos taas saat sen mitä odotit, et ylläty positiivisesti. Jos olet keskittynyt tekemään työsi juuri tänään mahdollisimman hyvin, tunnet itsesi tyytyväiseksi miettimättä sen enempää mahdollista palkankorotusta."
— Isa Merikallio



"Oivallisen hyvä ja oikea työ voikin olla juuri se, johon kuuluu puuduttavia rutiineja, epävarmuutta, sopeutumista ja pettymyksiä. Ne kasvattavat paljon enemmän kuin "itsensä toteuttaminen" pyrkimällä eroon mielipahasta."
— Yritysjohdon valmentaja Isa Merikallio

maanantai 8. elokuuta 2016

Lancashire Heeler PUPPIES

Miliisin kennel I www.miliisin.com :
>> Available-For-Sale <<

Lancashire Heeler Puppies: 

~ Puppy NEWS ~
~  If you have any questions, please don't hesitate to contact me ~
miliisinkennel (at) gmail.com 

maanantai 1. elokuuta 2016

31.07.2016 Pori KV

Miliisin kennel  I  www.miliisin.com

31.07.2016 Lauantai
Aamu avautui rankan sateen jälkeen aurinkoisena. Suunnistelin heti aamutuimaan Porin raviradalle ja Porin KV-näyttelyyn. Sinne oli Tuulikki ilmoittanut Hessu Hopon (Miliisin Maddox Mc' Tudor) ja olin luvannut pyörähtää pojan kanssa kehässä. Tällä kertaa lähtiessä nappasin vielä kameran mukaani - kerrankin!

Heelereitä oli ilmottu vain 7 kipaletta, joten hyvin ehtisin kaikki kuvaamaan :)
Kaikki kuvat löytyykin  linkin takaa >> KUVAGALLERIA<<
Hessu esiintyi jälleen iloisen reippaasti ja sijoittui hienosti parasuros toiseksi saaden vara-sertin :)

Päiväkahviseuralainen Hessu Hopo
Kehän jälkeen vielä kahviteltiin Hessu Hoppon kera, ja sitten kävinkin  kääntymässä kotona ja nappasin mukaani Ladyn (Miliisin Lady Mc'Phee) ja me tytöt lähdettiin vielä kerran shoppailemaan näyttelypaikalle ;)

Ladyn kanssa plätyi..
Perjantai-iltana meidän iki-ihana ilopilleri Hippu (Marmalade´s Indian Dream) palasi lomaltaan itä-suomesta Heidin ja Timon luota - ja nappasi heti tuttuun tapaan oman paikkansa sohvannurkasta. Tällä välin paikkaa oli lämmmittelyt tyttärensä Lady, joka nyt joutui tyytymään lepäilemään lattialla jalkojeni vieressä, kun katseltiin telkkaria ;) Vieruspaikka on aina varattu vastaavasti Körmylle (Marmalade´s Lord Of Dreams)...

Hippu-The-Heeler palasi kotiin lomalta
Vääpeli Körmy

Saunan jälkeen illalla oli hyvä jäähdytellä terassilla ja meidän aktiiviset naapurien stalkkaajat pääsivät jälleen omalle vartiopaikalleen ;) Näiltä ei jää mikään huomaamattaa naapurustossa...

Naapuristalkkaajat

Lancashire Heeler-pentuja (synt. 27.07.2016)
Ipana (Marmalade´s Key Of Dreams) hoitaa lapsiaan mallikkaasti, eikä juurikaan poistu pentuhuoneesta.

Miliisin N - Mc' Tudor



**Seuraavan heeler-pentueen odotan syntyväksi syyskuun loppupuolella :) **